2021 Yılına Bomba Gibi Hazırlanan Algan Teknoloji Takımı ile Söyleşi

2021 Yılına Bomba Gibi Hazırlanan Algan Teknoloji Takımı ile Söyleşi

Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Algan Teknoloji Takımı kuruluş felsefesi, amaçları ve faaliyetleri ile ilgili söyleşimizi gerçekleştirdik. Algan Teknoloji takımındaki bütün ekip üyelerine teşekkür ederiz.

Defence Turk: Algan Teknoloji Takımının kuruluş amacı nedir? Bu yola çıkmaya karar vermenizdeki ana düşünce nedir?

Algan Teknoloji Takımı: Algan Teknoloji Takımı olarak öncelikli amacımız elde ettiğimiz teorik bilgilerimizi pratik bilgiyle birleştirerek çalışma hayatımızda kullanabilmek ve aranan kriterlerde mühendisler olabilmektir. Yaptığımız ve yapacağımız proje çalışmalarımızla ülkemizin teknolojik alanda kalkınmasına katkıda bulunmak ve genç nesillere ilham olarak bilinçlenmelerini sağlamak bu yoldaki en önemli isteğimizdir. Bu düşünceler doğrultusunda çalışmalarımızı durmaksızın gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Defence Turk: Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir?

Algan Teknoloji Takımı:

Misyon

Yenilikçi ve teknolojik çözümleriyle kurumların bilgi teknolojileri destekli veriler kullanılarak yönetilmesine destek olmayı, ülkemizin teknolojik düzeyinin yükseltilmesine ve uluslararası rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmayı hedefler.

Vizyon

  • Dünya genelinde hizmet veren mühendislik ve teknolojik takımlar arasında en iyi ve yenilikçi takımlardan biri olmak,
  • Ulusal ve uluslararası kalite standartlarında ürün ve hizmet üreterek ülkemizin sürdürülebilir gelişmesine hizmet etmek,
  • İşletmelerin rekabet güçlerini artırabilmeleri için, ileri teknoloji bilgi sistemlerine dayalı yenilikçi çözümler geliştirmek ve sunmak,
  • Yalnızca pazar beklentilerinden fırsat yaratmak yerine, sürekli değişimi ana felsefe kabul edip, pazar için sürekli gelişim ve yeni açılımlar yaratmak,
  • Ulusal takımlar arasında üst sıralarda yer alarak, ürün ve hizmetlerimizi uluslararası pazara sunabilmek,
  • Bilimsel alt yapısı güçlü, yenilikçi teknoloji alt yapısına sahip paket teknoloji ürün üreten ve markalaştıran bir kurumsal takım olmak yolunda adımlar atan bir gurup genç bireyleriz.

Defence Turk: Bugüne kadar üzerinde çalıştığınız projelerden ve katıldığınız yarışmalardan bahseder misiniz?

Algan Teknoloji Takımı: Teknofest 2019 Savaşan İHA yarışmasına katılmış bulunmaktayız. Savaşan İHA aracımızın geliştirmeleri sürmektedir ve ilerleyen yarışmalara hazırlanmaktadır. Ayrıca bir çok yarışma için araştırma ve geliştirme çalışmalarımız devam etmektedir. Bizleri bu süreçte takip ederek bu
yarışmalardan ve projelerden haberdar olabilirsiniz.

 

Defence Turk: Takımınızın üye profili hakkında bilgi verir misiniz?

Algan Teknoloji Takımı: Takımımız ağırlıklı olarak mekatronik mühendisliği öğrencilerinden oluşmaktadır fakat diğer bölümlerden de arkadaşlarımız mevcuttur. Takım üyelerinden 7 mekatronik mühendisliği, 3 makine mühendisliği, 1' i de elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisi olmak üzere takımımız 11 kişiden oluşmaktadır.

Defence Turk: Algan Teknoloji Takımının halihazırda gündemindeki proje ve yarışmalardan bahseder misiniz?

Algan Teknoloji Takımı: Algan teknoloji takımı olarak Türkiye'nin en büyük bilim festivali olan TEKNOFEST Bilim Festivali'nin yarışmalarına öncelik vermekteyiz. TEKNOFEST yarışmaları arasında en çok önem verdiği Savaşan İHA kategorisine 2019 yılında katılmış bulunmaktayız. İlk üretimimiz olan Gökmen19 isimli İnsansız Hava Aracı (İHA) projemizden edinmiş olduğumuz tecrübeler ile 2021 yılına bomba gibi gelmekteyiz. Algan teknoloji takımı olarak otonom araçlar üzerine çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Her geçen gün çalışmalarımıza yeni bir bilgiyi daha katarak vatanımıza hizmet etmeye devam ediyoruz.

Defence Turk: Son olarak okurlarımızla paylaşmak istediğiniz ve bizim aracılığımız ile iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Algan Teknoloji Takımı: Algan Teknoloji Takımı olarak okurlarınız ile başarıyı paylaşmak isteriz. Takım olarak bilimin güç olduğuna ve güçlü olmak için ise çok çalışmak gerektiğine inanıyoruz. Bu yolda emek harcayan tüm arkadaşlarımıza ise, sunulan fırsatları değerlendirmelerini ve her daim sınırları zorlamalarını tavsiye ediyoruz. Ülkemizde bulunan tüm teknoloji takımlarının başarıları bizleri de gururlandırmaktadır. Bu nedenle teknoloji takımı sayılarının artmasını ve bu takımların gerekli desteği almasını temenni ederiz.

Defence Turk

https://www.defenceturk.net/algan-teknoloji-takimi-soylesi

  • Defence Turk; güvenlik güçleri personeline, savunma sanayii kurum/kuruluşlarına, araştırmacılara ve amatör takipçilere, savunma ve güvenlik alanında bilgi sağlamaya adanmış bir platformdur.