ALGAN İHA Takımı Sponsor Arıyor!
1. Takımınızı tanıtır mısınız?
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde kurulan ''ALGAN İHA'' takımı insansız hava araçları yapmayı amaçlayan 15 kişilik bir proje ekibidir. Yenilikçi fikirler ile öne çıkmayı hedefleyen ekibimiz Türkiye'de yeni bir insansız hava aracı çağı başlatarak bu çağın öncüsü olmayı hedefliyor. Her bir çalışmanın önceki çalışmadan daha iyi olması beklenerek dünya çapında projelerimizi duyurarak ülke ekonomisine katkıda bulunmayı bekliyoruz. Bu ruha sahip ekip arkadaşlarım ile insanlığa fayda sağlama içgüdüsü bizi bir araya getirerek proje yapmaya sevk etti. Bu sayede aramızda bir bağ oluşarak proje ekibinde toplandık.
2. Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir?
MİSYONUMUZ
İnsansız hava araçlarındaki yeni teknolojiyi ülkemizde ve dünyada kullanımını maksimum seviyeye çıkarmak.
Elde ettiğimiz başarılar ile üniversitemizin adını duyurmak ve üniversite öğrencileri arasında bu tip projelerin yaygınlaşmasını sağlamak.
Güneş enerjisini kullanarak şarj olan İHA'ların kullanımını yaygınlaştırarak sektöre öncülük etmek.
Gençler arasında yeni bir İHA kültürü oluşturmak.
VİZYONUMUZ
Yaptığımız projeler ile yenilebilir enerjinin insansız hava araçları arasında kullanımını yaygınlaştırmak.
Görüntü aktarma özelliği sayesinde, ormanlarımızda çıkan yangınların yayılmasını en aza indirmek ve tarihi alanlarda oluşan canlı kaynaklı zararların en aza indirilmesine katkı sağlamak.
Tamamen otonom güneş enerjisini depolayan hızlı şarj destekli şarj istasyonu ile İHA'larda yeni bir dönem başlatmak
Nöbetçi drone sistemi ile gökyüzündeki daimi gözünüz oluyoruz.
3. Projenizin yapım süreçleri ve testleri hakkında birisinden/birilerinden destek aldınız mı? Size kim/kimler mentorluk yaptı?
Projemize en büyük desteği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde proje biriminde görevli olan Arş. Gör. İbrahim ÇÖLGEÇEN ve İEEE’nin başkanı olan Yusuf Talha KAYA’dan aldık. Ekibin kurulmasında, sponsor arayışında vb. Konularda herzaman destek oldullar. Daha sonrasında danışma kurulu hocalarım ve danışman hocamda herzaman bize destek oldu. İbrahim hocamız bana büyük anlamda mentörlükte sağladı. Testler sırasında danışma kurulu ve danışman hocamızın destekleri bulunmaktadır.
4. Ne tür zorluklarla karşılaştınız ve nasıl üstesinden geldiniz?
Şu ana kadar karşılaştığımız en zor kısım proje için bütçe bulmak oldu. Bu soru daha çözemediğimizi üzülerek dile getirmek durumundayım. Bazen ekip içinde bazen ekip dışında fikir ayrılıkları yaşadığımız oldu bularıda karşılıklı konuşarak neden bu fikri savunduğumuzu anlattık.
5. Hangi Ulusal/Uluslararası yarışmalara katıldınız?
Henüz bir yarışmaya katılmadık 2023 yılında yapılacak teknofest için bir proje hazırlamaktayız.
Projemiz insanlık için büyük bir sorun olan orman yangınlarının erken tespitine yönelik bir proje olduğu için desteğe ihtiyaç var. Bu proje hayata sponsorlar aracılığı ile gecebilecek bir projedir bu yüzden sponsor aramaktayız.
7. Vizyoner Genç takipçilerine ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?
Burada bulunan arkadaşlarımın çok şanlı olduğunu dile getirmek isterim öncelikle çünkü her anlamda kendisine bir şey katacağını düşünüyorum ve girişimci olmaktan korkmayın her zorluk eninde sonunda aşılır.
Takımınızın Sosyal Medya Platformları
İnstagram: alganihatakimi
Linkedln: alganihatakimi