Bir Fikrim Var: Sarsmayan Ambulans
1. Kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?
Ben 1996 yılında Hatay' da doğdum. 2015-2018 yılları arasında İskenderun Teknik Üniversitesi’nde Makine Mühendisliğini tamamladım ve şuan bir firmada çalışmaktayım. Teknolojiye meraklı ve sorunlara çözüm bulma yönüm kuvvetlidir ve bunları yapmak beni mutlu ediyor. Umarım fikirlerimi ileride hayata geçirebilirim.
2. Projenizin ortaya çıkış hikayesini anlatır mısınız?
Arkadaşım araba kazası geçirmişti. Ambulans ile olan yolculuğunu anlattı. Hasta ve yaralı iken ambulansın onu çok fazla sarstığını söyledi. Ben de sonrasında düşündüm bir çözümü olmalı diye. Sonuçta ağır yaralı hastalar taşınıyor ve ambulansın hastaneye yetişmesi için hızlıda olması gerekiyor. Benim de ertesi gün aklıma bu fikir geldi.
3. Projenizi detaylı bir şekilde açıklayabilir misiniz?
Projem ambulansta bulunan yatağa uygulanacak. Parkinson hastaları için geliştirilen kaşıkta bulunan sistemi ambulans yatağına uygulayarak yatak titreşim ve sarsıntıyı enaza indirerek hastayı sarsmadan hastaneye daha sağlık ve konforlu bir şekilde ulaştırmak.
4. Neden bu projeyi hayata geçirmek istiyorsunuz?
Yatakta meydana gelen titreşim ve sarsıntıyı enaza indirerek hastayı sarsmadan hastaneye daha sağlıklı ve konforlu bir şekilde ulaştırmak.
5. Projenizin sektöre nasıl bir fayda sağlayacağını düşünüyorsunuz?
Türk malı olacağı için, ülkemizde daha uygun bir fiyatta piyasada olacak. Şuan parkinson kaşığının bile fiyatı çok yüksek. (2000' den fazla.) Bu sistem geliştirilerek yatağa uygulandığında bu fiyat çok daha fazla olacaktır.
6. Neden size yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorsunuz?
Ülkemiz de genç fikirler için yol açılmış olacak ve bu diğer genç fikirleri de heyacanladıracak buna bağlı olarak ülke ekonomimize katkısına da katkısı olacaktır. Birnebze de olsa dışa bağımlılığımız azalacaktır.
7. Projeniz ile ilgili planlarınız ve hedefleriniz nelerdir, 5 yıl sonra projenizi nerede görüyorsunuz?
5 yıl sonra projemi tüm ambulanslarda insan sağlığı, güveni ve konforunun daha da arttırılması için artık zorunlu bir kural haline getirileceğini düşünmekteyim.