Bu 4 Alışkanlık ile Başarısızlığı Hayatınızdan Çıkarın

Bu 4 Alışkanlık ile Başarısızlığı Hayatınızdan Çıkarın

Hayatımızı belirli amaçlar için yaşıyor ve bu amaçlar uğrunda yolumuzu belirliyoruz. Amaçlarımıza ulaşmak için kimi zaman erken olduğunu düşünüyor, kimi zaman ise geç kaldığımız yanılgısına kapılıyoruz. Başarılı olmak ise en büyük hedeflerimiz arasında. Bunun yanında ise başarısızlık, en büyük korkumuz. Başarılı olmayı sürdürmek ve başarısızlığı hayatınızdan çıkarmak için derhal kurtulmanız gereken 4 alışkanlığı derledik.

Yargılamayın

Başkalarını yargılamayı bırakın. “O zaten bunu yapardı.” gibi yargılara kapılıp, bahanelerin arkasına saklanmayın. Başkalarının başarı yolunda neler yaşadığını bilmeniz imkansız. Varsayım yaparak, bilmeden yargılayarak yalnızca kendi motivasyonunuzu düşürürsünüz. Başkalarının ne yaptığına bakmadan, başarının tek dayanağının çalışmak olduğunu unutmayın.

Mükemmeliyetçiliği Bir Kenara Bırakın 

Kusursuzluk diye bir şey yoktur. Bir şeyin en iyi hali, en son seviyesi ne ise odur. Mükemmeliyet güdülen her iş, bir süre sonra keyifli olmaktan çıkacak ve bir işkenceye dönüşecektir. Hata yapmak ise öğrenmenin en iyi yoludur. Hata yapın, hatalarınızdan ders çıkarın, onları telafi edin ve yılmadan işin sonunu getirin.

Başlamak İçin Zaman Kollamayın, Başlayın!

Genel olarak kapıldığımız bir yargı var: Her şeyin bir zamanı vardır. Bu yargı, sizden önde olanları gördüğünüzde kendinize acımanıza neden olur ve başarının size asla uğramayacağını düşündürür. Ancak unutmayın, herkesin kendi zamanı vardır. Başkalarının zaman kalıplarına uymanız gerekmez. Ne zaman olacağını siz belirleyin. Hedeflerinizi ve başarılarınızı kendiniz oluşturun. Bunun için en iyi zaman ise şimdidir. Karar verin ve başlayın.

Bahaneler Üretmeyi Bırakın

Pişman olmaktansa hiç denememeyi seçmek, başarı adına yapılan en tehlikeli davranış. Bir şeylere başlamamak ya da devam ettirmemek, en zehirli alışkanlıklardan biri. Her yol, bir tecrübe yoludur. Başarı aslında o yolun sonunda kazandıklarınız değil, o yolu yürürken kazandıklarınızdır. Bahaneleriniz, başarısızlık korkunuzdan kaynaklanıyorsa, her zaman kendinize hatırlatın: “Başarısız olmak, bu işin bir parçası.” Şimdi bahanelerinizi bir kenara bırakın ve kendinize inanarak yola çıkın.