Dolunay Teknoloji Takımı Sponsor Arıyor!
1) Takımınızı tanıtır mısınız?
Dolunay Teknoloji Takımı Şubat 2021 tarihinde, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi Mühendishane öğrencileri tarafından kurulmuştur. Takımımızın ismi, TCG ay sınıfı denizaltıdan ve gecenin karanlığına parlak ışığıyla son veren “DOLUNAY”dan esinlenerek oluşturulmuştur. Ekibimiz halihazırda 25 kişiden fazla üyesiyle 3 yıldır çalışmalarına farklı alanlarda aralıksız devam etmektedir. Sıradan ekiplerden farklı olarak takımdan mezun olan üyeler ile yeni üyeler arasındaki bağlar koparılmamakta bu sayede de ekibimizin gelişimi dinamik olarak devam etmektedir.
Takım üyelerini bir arada tutan yegâne motivasyon ve güç ise ülkemizi hür, müreffeh, bağımsız yarınlara ulaştırma arzusu ve bu anlamda katma değer sağlayacak teknolojileri ülkemize kazandırmaktır.
2)Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir?
Misyonumuz: İnsansız Deniz Sistemleri üreterek bu sistemlere ihtiyaç duyulan savunma sanayii gibi sektörlere özgün yapıya, tasarıma ve yazılıma sahip çözümler geliştirmek.
Vizyonumuz: Katma değeri yüksek ürünler ile ülkemizin dışa bağımlılığını sona erdirmek, ulus olarak teknolojiyi tüketen değil üreten olmak.
3) Çalışmalarınız sırasında nasıl motive oldunuz?
Çalışmalarımızı Yazılım, Mekanik, Elektronik ve Sosyal medya olmak üzere 4 ayrı alt ekip üzerinden yürütmekteyiz. Her bir ekip üyesi takımdaki görevlerini, sorumluluk bilinciyle yerine getirmeye gayret ederken karşılarına çıkan engelleri pes etmeden aşmakta ve bu sayede öz güvenlerini tazelemektedirler. Tabiki milli teknoloji hamlesi hedefiyle çıktığımız bu yolda en büyük motivasyon kaynağımız, ülkemizi her alanda devler ligine çıkartma isteğimizdir.
4) Projenizin yapım süreçleri ve testleri hakkında birisinden/birilerinden destek aldınız mı? Size kim/kimler mentorluk yaptı?
Proje süreçlerinde eski ekip üyelerimizin ve üniversite hocalarımızın tecrübelerinden faydalanmakla birlikte Çeşitli STK lar ve belediyelerle görüşmeler yaparak test havuzu, çalışma atölyesi gibi ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışmaktayız.
5) Ne tür zorluklarla karşılaştınız ve nasıl üstesinden geldiniz?
Çalışma sürecimizde ve final yarışlarında bizi en çok zorlayan maalesef elektronik bazı komponentlerin beklenmedik sorunlar çıkarmasıydı. Öte yandan yurt dışından sipariş ettiğimiz ürünlerin tedariği konusunda da gümrükte takılma gibi nedenlerden dolayı sorunlar yaşadık. Bir diğer yaşadığımız sorun ise sponsorluk konusunda anlaştığımız, bize güven veren bazı kurum ve kişilerin bizi yarı yolda bırakması ya da sorumluluklarını gereken zamanda yapmayıp geciktirmesiydi. Bu sorunların çözümünde takım üyeleriyle bir araya gelip beraber bütün zorluklara göğüs germeye çalıştık ve her sorunu tartışarak olası çözüm yollarını ve alternatiflerini belirleyerek üstesinden gelmeye çalıştık.
6) Hangi Ulusal/Uluslararası yarışmalara katıldınız?
Takımın kurulmasının akabinde 2021 Mart ayında insansız Su üstü araçlarıyla ilgili Bursa Teknik Üniversitesi çatısı altında bir Bilimsel Araştırma projesine katılım sağladık. 2021 Nisan ayında TEKNOFEST yarışmalarına insansız su altı sistemleri kategorisinden katılım sağladık ve ileri kategoride Rapor derece ödülü almaya hak kazandık.
2022 haziran ayında ise Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından düzenlenen, ROBOİK İnsansız Su Üstü Araçları Prototip Yarışmasında 500 den fazla takım arasından finale kalmayı başardık. Rapor aşamalarını da derece geçerek yarışmayı Türkiye 3.lüğü ile tamamladık.
Yine 2022 Temmuz ayında Giresun'da gerçekleştirilen TEKNOFEST insansız su altı sistemleri yarışmalarında finalist olarak yarıştık ve rapor derecesi ile birlikte yarışmayı ilk 10'da tamamladık.
2023 yılında TEKNOFEST'e hem insansız su altı sistemleri hem de insanlık yararına teknoloji kategorisinden katılım sağladık. Fakat istediğimiz başarıyı maalesef çeşitli aksaklıklardan dolayı elde edemedik.
Şu anda, 2024 yılında gerçekleştirilecek olan ulusalda TEKNOFEST, uluslar arasında ROBOSUB ve ROBONATION gibi yarışmalar için hazırlıklara devam etmekteyiz.
7) Neden sponsor arıyorsunuz?
Dolunay Takımı olarak ulusal ve uluslararası yarışma süreçlerinde ihtiyaç duyduğumuz pense, tornavida, yan keski, yapıştırıcı malzemeler-aparatlar, hijyen malzemeleri gibi atölye ve ofis malzemeleri, elektronik ve yazılım alanda projelerimizi geliştirebilmek için nakdi destekle birlikte projelerimizde yazılım, elektronik, mekanik, sosyal medya ekiplerimizin fikir ve öneri alabileceği mühendislere ve sektörden kişilere ihtiyaç duymaktayız.
8)Vizyoner Genç takipçilerine ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?
Vizyoner Genç öğrenci dostu bir platform ve bu platformda çok sayıda faydalı içeriğin duyuruları mevcut. Bu yüzden Vizyoner Genç ile daha önce tanışmamış arkadaşlarımıza tavsiyemiz bir an önce sağlam bir profil oluşturup bu platforma dahil olmaları, mevcut takipçilere de diğer sosyal mecralar yerine Vizyoner Genç'te daha fazla vakit geçirmelerini tavsiye ediyoruz.
Ayrıca DOLUNAY takımına başvurular halen devam etmekte. Sen de Milli Teknoloji Hamlesinde ben de varım diyorsan Instagram biomuzdaki başvuru formunu doldur!
Takımınızın Sosyal Medya Platformları
Instagram: @dolunaytakimi https://www.instagram.com/dolunaytakimi
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/dolunaytakimi/
Youtube: https://www.youtube.com/@dolunayteknolojitakm9482
Başvuru Formu:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScWt6cUvb2xDlAzVi0z3SvG6F049Rj5fFJf3pyGB3ehEjh5QA/viewform