Ege Robotaksi Takımı Sponsor Arıyor!

Ege Robotaksi Takımı Sponsor Arıyor!

1.     Takımınızı tanıtır mısınız?

Ege Robotaksi Takımı, Ege Üniversitesi'nin ileri gelen öğrenci topluluklarından biri olan Ege Üniversitesi Savunma Teknolojileri Topluluğunun bünyesinde olan bir takımdır. Türkiye’nin prestijli üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi’nde akademik eğitimlerini sürdüren genç, meraklı, öğrenmeye ve üretmeye hevesli ekibimiz ile ülkemizi ve üniversitemizi temsil etmek için 2021 yılından itibaren otonom araç üretimi üzerinde çalışmalar yapan bir teknoloji takımıyız. Ege Robotaksi Takımı toplamda 20 kişiden oluşuyor. Takımımız mekanik, elektronik, yazılım ve kurumsal ilişkiler adlı 4 alanda çalışıyor.

Ege SAVTEK bünyesinde bulunan Ege Robotaksi takımımız daha önceki aracı üzerinde ciddi ölçüde değişiklikler yaparak yeni bir tasarımla tekrardan karşınızda!

Aracımız tamamıyla İzmir’de üretildiği için ismini bu bölgenin kültüründen almış olup yarışmada ‘ÇAKA’ ismini kullanacaktır. Tamamıyla otonom ve elektrikli olacak olan aracımız üzerinde ileri teknoloji sistemler bulunmaktadır. Düşük maliyet yüksek performansı aynı anda elde ettiğimiz ÇAKA aracımız ile amacımız, yaptığımız yazılımla çok daha güvenli bir kullanım sunarken tasarımı ile de dikkatleri üzerine çekebilmektir. Gayemiz ise ÇAKA aracımızla Ege Üniversitesi'nin ilk otonom aracını en iyi biçimde yapabilmektir. Sponsorlarımızın da desteği ile ortaya çıkacak bu araç gerek tasarımı gerekse teknolojik aksamları ile yarışmanın en iddialı araçlarından biri olacaktır.

2.     Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir?

Ege Robotaksi Takımı olarak en büyük gayemiz Ege Üniversitesi’nin ilk otonom aracını üretmektir. Bunun için sıkı bir çalışma gösteren takımımız bu hedefle motivesini sağlıyor. Takımımız Ege Savunma Teknolojileri Topluluğu bünyesinde üniversitenin ilk otonom aracını yapma amacıyla 2021 yılında kurulmuş ve çalışmalarına başlamıştır. Bu sene iddialı olan takımımız bir TEKNOFEST yarışması olan “Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması” adlı yarışmada kendini göstermek istiyor.

3.     Çalışmalarınız sırasında nasıl motive oldunuz?

Ege Üniversitesi geçmiş yıllar içerisinde otomotiv alanda kendini çok fazla geliştirememiş, okul bünyesinde aracı olmayan bir üniversitedir. Biliyorsunuz ki çoğu üniversitenin aracı mevcuttur. Formula 1, elektromobil ve robotaksi gibi yarışmaları olan araçların en az bir tanesi mevcuttur fakat Ege Üniversitesi’nde böyle bir eksik var. Biz Ege Savunma Teknolojileri bünyesinde çalışan Ege Robotaksi Takımı olarak üniversitemize bu niteliği katmak istiyoruz. Ekipçe en büyük amacımız üniversitemizi bu konuda öne çıkarmaktır. İşin sonunda ortaya çıkaracağımıza inandığımız ilk otonom aracımızı hayal ederek motivemizi sağlıyoruz.

4.     Projenizin yapım süreçleri ve testleri hakkında birisinden/birilerinden destek aldınız mı? Size kim/kimler mentorluk yaptı?

Ege Üniversitesi lisans eğitimleri veren makine mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve ön lisans eğitimi veren elektrik, elektronik haberleşme gibi birçok bölüm hocalarımız bize mentorluk yapıyorlar. Bu sene takım danışmanlığımı yapan hocamız anabilim dalı “Devreler ve Sistemler” olan elektrik elektronik mühendisliği bölüm hocası Prof. Dr. Musa Alcı’dır.

5.     Ne tür zorluklarla karşılaştınız ve nasıl üstesinden geldiniz?

Takım olarak en çok zorluk yaşadığımız alan sponsorluk kısmı oluyor. Bunun en büyük nedeni de bu çalışmalarımızın bir nevi girişimciliğe de girdiği göze batıyor. İlk defa yapılacak bir şeye herkes çok fazla yanaşmak istemiyor. Fakat gene de bu konuda duyarlı olan sponsorlarımız mevcut. Bu konu dışında büyük bir zorlukla karşılaşmadık.

6.     Hangi Ulusal/Uluslararası yarışmalara katıldınız?

Ege Robotaksi Takımı bu sene ilk defa TEKNOFEST yarışması olan Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması’na katılım sağlayacak. Geçtiğimiz yıl içerisinde otonom sistemler üzerinde kendini geliştiren bu takım bu sene iddialı bir şekilde kendini ispatlamak istiyor.

7.     Neden sponsor arıyorsunuz?

Öncelikle ilerlediğimiz bu yolda fiziksel destek kadar motivasyon da çok önemli bizler için. Sizin bize destek olduğunuzu bilmek, sponsorluğumuzu yapan firmaların bize destek olduğunu bilmek işimizi daha heyecanla yapmamızı sağlıyor. Ek olarak bir araç tasarlamak oldukça maliyetli bir iş. Bu yüzden sponsor bulmak üniversite içerisindeki çoğu takımdan daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir konudur.

8.     Vizyoner Genç takipçilerine ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?

Vizyoner Genç sayesinde ekibimizden üyelerimiz şu an hala staj ve burs desteği almaktadır. Gerek sosyal alan olsun gerek eğitim alanında olsun Vizyoner Genç ailesi bizlere yardımcı olup geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır. Umarım süregelen eğitim ve iş hayatımızda Vizyoner Genç hep yanımızda olur. Siz değerli Vizyoner Genç takipçileri bize sağlanan olanak ve güzel fırsatlardan yararlanmak isterseniz. Vizyoner Genç Ailesini LinkedIn, Instagram vb. sosyal medya hesaplarından takip ederek Vizyoner Genç uygulamasını telefonunuza indirmenizi öneririm. Devam eden eğitim ve öğretim hayatımızda hatta iş hayatımızda Vizyoner Gençli olmak bir ayrıcalıktır.