⭐Haftanın Yıldızı: Milli Muharip Uçak
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlatılan Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi ile Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek yurt içi imkân ve kabiliyetler ile özgün olarak tasarlanan modern uçakların üretilmesi amaçlanmaktadır.
Proje’de yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dâhili silah istasyonu, ses üstü seyir, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu vb. teknoloji alanlarındaki çalışmaların sonucunda Türkiye, dünyada ABD, Rusya ve Çin’den sonra 5. nesil bir muharip uçağı üretebilecek alt yapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasında girecektir.
Milli Muharip Uçağının, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterine girmesi planlanan F-35A uçakları ile birlikte görev yapması ve üretilecek uçakların 2070’lere kadar Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alması öngörülmektedir.
Muharip Uçak Genel Özellikler:
Sensör Füzyonu
Artırılmış Durumsal Farkındalık
Düşük görünürlük
Dahili Silah İstasyonu
Yüksek Manevra kabiliyeti
Operasyonel Kabiliyetler
Çoklu rol & Değişken rol
Hava Hakimiyeti
Görünen Menzil Ötesi
Görünen Menzil İçinde
Her Görev İçin Tek Uçak
Eşsiz Kabiliyet
Filo Etkinliği
Sürekli İyileşme
Aviyonik ve Sensörler
Tümleşik Radyo Frekans Sistemi (Aktif Elektronik Taramalı Anten, Eletronik Harp)
İleri Seyrüsefer Özellikleri (Tümleşik Haberleşme Seyrüsefer Bilgisistemleri)
Tümleşik Elektro Optik Sistemler (Kızılötesi Arama ve İzleme, Elektro Optik Hedef Bulma Sistemi)- HMI İleri Kokpit / İnsan Makine Arayüzü