İstanbul Teknik Üniversitesi Racing Takımı Sponsor Arıyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi Racing Takımı Sponsor Arıyor!

 

1.     Takımınızı tanıtır mısınız? (Takımınız kaç kişiden oluşuyor, sizi bir araya getiren şey nedir? vs.)

ITU Racing, uluslararası Formula Student öğrenci yarışlarına katılmak amacıyla 2007’de kurulmuştur. Her sene tasarladığı araçlarla dünyanın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen Formula Student yarışlarına katılan 65 kişilik ekibimiz her fakülteden öğrencinin farklı mühendislik disiplinlerinde çalışmasıyla birlikte önemli pozisyonlarda projeye değer katan mühendis adaylarından oluşmaktadır. İTÜ öğrencileri olarak motorsporlarına olan tutkumuz ve otomotiv sektörüne olan ilgimiz bizleri bir araya getirdi. 

2.     Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir? 

Vizyonumuz: Dünyada Formula Student takımları arasında yenilikçiliği, rekabetçiliği ve kabiliyetleri ile tanınan saygın ekipler arasında yer alarak ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmektir.

Misyonumuz: Gelişen ve değişen otomotiv teknolojilerine ilgi gösteren mühendis adaylarının yeteneklerini göstererek ilerleme kaydedebileceği sürekli bir ortam sağlamak ve bu doğrultuda sürdürülebilir bir takım ortamı yaratmaktır.

3.     Çalışmalarınız sırasında nasıl motive oldunuz?

Bu sektöre olan tutkumuz, takımımıza olan inancımız ve kurduğumuz arkadaşlıklar her gün karşılaştığımız pek çok zorluğa göğüs germemizi sağladı.  

4.     Projenizin yapım süreçleri ve testleri hakkında birisinden/birilerinden destek aldınız mı? Size kim/kimler mentorluk yaptı?

Araç tasarımı sırasında genellikle üniversite hocalarımızdan ve özellikle de takımımız mezunlarının bilgi birikiminden, üretimi sırasında ise sektörün içerisinde yer alan önemli şirket ve firmalardan ayrıca yine üniversitemiz bünyesinde yer alan gelişmiş laboratuvarlardan faydalanıyoruz.

5.     Ne tür zorluklarla karşılaştınız ve nasıl üstesinden geldiniz?

Aracın tasarımı ve üretimi sırasında karşılaşılan zorlukları üniversite hocalarımız, takım mezunu olan mentorlarımız ve sponsorlarımız desteğiyle ayrıca bunların yanında takım arkadaşlarımızla birlikte özveriyle çalışarak halledebiliyoruz.

6.     Hangi Ulusal/Uluslararası yarışmalara katıldınız? 

İlk olarak 2010 yılında Michigan’da ilk arabamızla yarıştık. Bu yarış sonrasında ilk aracıyla teknik denetimi geçebilen tek Türk takımı olduk. Ardından ikinci aracımız olan F-Bee 02 ile 2015 yılında İtalya yarışına katıldık. Daha sonra 2019’da Türkiye’nin ilk otonom ve elektrikli yarış arabası olan BeelectricDriverless’i ürettik ancak maddi sıkıntılardan dolayı araç Formula Student’a katılamadı. Bunun üzerine kendini otonom araç teknolojileri üzerine geliştirmiş ekibimiz Teknofest’te İnsansız Kara Aracı kategorisine uygun yeni bir araç üreterek 1.'lik derecesi elde etti. Ardından içten yanmalı aracımız F-Bee 03 ile 2021 yılında Formula Student East’e katıldık. Son olarak geçtiğimiz sene bir yılda hem tasarımını hem üretimini tamamladığımız ve takımımızın ikinci elektrikli aracı olan Deha Tech Beelectric-02 ile 2022 Formula Student Czech yarışına katıldık.  

7.     Neden sponsor arıyorsunuz?

Her sene çalışmalarımızın üzerine koyarak Formula Student yarışlarında ülkemizi daha rekabetçi bir konuma getirmek için ülkemizin değerli firmalarının desteklerine ihtiyaç duyuyoruz.

 

8.     Vizyoner Genç takipçilerine ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?

Üniversite hayatı sadece sınıflardan, slaytlardan ve ders kitaplarından ibaret değildir. Pek çok sektör bu işin içinde, o tozu yutmuş insanları tercih etmektedir. Bizim gibi proje takımlarında yer almak gelecek hayatınızda sektör içerisinde size rahatlık sağlamanın dışında, akademik hayatınıza ve sosyal yaşantınıza da katkı sağlayacaktır.

Takımınızın Sosyal Medya Platformları          

Instagram: itu_racing

Linkedin: ITU Racing

Twitter: @ituracing