İTÜ Autobee Takımı Sponsor Arıyor!

İTÜ Autobee Takımı Sponsor Arıyor!

1.     Takımınızı tanıtır mısınız? (Takımınız kaç kişiden oluşuyor, sizi bir araya getiren şey nedir? vs.)

Autobee, 2016 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi’nde kurulmuş bir insansız otonom sistemler ekibidir. Autobee olarak en önemli gördüğümüz amaçlardan biri kendi ihtisası haricindeki alanlara dair bir fikir sahibi olan, disiplinler arası çalışabilen, gerçekleştirdiği çalışmalarda üretim imkanlarını gözeterek tasarım yapabilen, yaptığı hatalardan ders çıkarabilen başarılı mühendis adayları yetiştirmektir. Takımımız dinamik kadrosuyla gelişen ve birbirini eğiten 40 öğrenciden oluşmaktadır.

 

2.     Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir?

Vizyonumuz, ülkemizin vizyonunu genel olarak ifade edilirse Türkiye'nin ikinci yüzyılında teknolojik ürünler ve savunma sanayi alanında yerlileşme ve bunun mirasını devam ettirecek nitelikli bir gençliğin yetiştirilmesi olarak açıkladığı bu dönemde, mühendislik alanında eğitim gören öğrencilerin profesyonel hayatlarında Türkiye'nin gelişmesine katkı sunacak kadar iyi mühendisler olmasının zeminini hazırlamaktır.

Misyonumuz, otonom hareket eden bu sistemlerin (kara, hava ve deniz platformlarına ürettiğimiz otonom araçlar) birbiriyle entegre hareket edip isterlere göre komplike görevlerin gerçekleşmesini sağlayan bir ekosistem ortaya çıkarmaktır.

 

3.     Çalışmalarınız sırasında nasıl motive oldunuz?

Misyonumuz doğrultusunda bizi hedefimize yaklaştıran her adım, ülkemize kazandırılan mühendis öğrencilerinin profesyonel kariyerlerinde daha yetkili insanlar olması bizim en büyük motivasyon kaynağımızdır.

  

4.     Projenizin yapım süreçleri ve testleri hakkında birisinden/birilerinden destek aldınız mı? Size kim/kimler mentorluk yaptı?

Takımımız, geçtiğimiz yıllarda katıldığı yarışmalardaki bazı ihtiyaçlarını karşılayan sponsorluk ilişkileri geliştirmiştir. Takımımıza destek veren şirketler: Karaca, Beta Kimya, Tesa, HAVELSAN ve SICK'tir. Geçtiğimiz sene üretilen tekne için ise İTÜ akademisyeni Cihad Delen hocamız hem takımımızın akademik danışmanı hem de bilgi birikimiyle bize çok şey öğreten değerli bir mentordür.

 

5.     Ne tür zorluklarla karşılaştınız ve nasıl üstesinden geldiniz?

Yarışma süreçlerinde bizi en çok zorlayan şeyler araçlarımızın üretiminde kullandığımız ürünlerin tedariki ve bu zorlu süreci akademik süreçle beraber götürebilmektir. Takımımız tamamen gönüllülük üzerine üyeleriyle aktif bir şekilde çalıştığı için sponsorluk partnerlerinin sağladıkları imkanlardan başka gelir kaynağı yoktur. Sponsorluk kısmında biraz eksik olmamız nedeniyle araçlarımızı istediğimiz şekilde üretmekte zorlandık. Araçları geliştirme sürecinin ise çok fazla efor sarfedilmesini gerektirmesi ve hepimizin yoğun mühendislik programlarının öğrencisi olmamız dolayısıyla zaman yönetimi konusu da üyelerimize zorluklar yaşattı. Ancak bu sürecin sonunda ortaya koyacağımız ürünün başarılı olacağına olan inancımız ve takımımızın vizyonunu başarıyla uygulama hayali bizi motive eden en önemli sebeptir.

 

6.     Vizyoner Genç takipçilerine ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?

Çalışma, öğrenme ve gelişme azmiyle dolu Vizyoner Genç takipçikitlesine verilebilecek en iyi tavsiye, içlerindeki bu azmi yeni projelerle, buluşlarla ve yarışmalarla deneyime, bilim ve teknoloji bilgisine dönüştürmeleridir.

 

Takımımızın Sosyal Medya Adresleri 

İnstagram: @ituautobee

Linkedin: ITU Autobee