MYST-IC Takımı Sponsor Arıyor!
1. Takımınızı tanıtır mısınız? (Takımınız kaç kişiden oluşuyor, sizi bir araya getiren şey nedir? vs.)
MYST-IC Takımı; 23.02.2022 tarihinde Koç Üniversitesi Biyo-Medikal Bilimler ve Mühendislik, Gazi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü bünyesindeki öğrenciler tarafından kurulmuştur. Takımımızın bünyesinde toplamda iki öğrenci bulunmaktadır. Yarışma kapsamında bizleri bir araya getiren şey ülkemizde çip tasarım ve üretim yeteneğinin oluşturulması konusunda katkı sağlamak, ülkemizde bu kültürün yaygınlaşmasında rol oynamaktır.
2. Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir?
Misyonumuz: MYST-IC Takımı olarak bu sene öncelikli hedefimiz TEKNOFEST 2022’de Çip Tasarımı Yarışmasında projemizle kendimizi kanıtlayıp sonrasında ülkemizde çip tasarımı alanında faydalı olan, farkındalık yaratan bir takım olmaktır
Vizyonumuz: MYST-IC Takımı olarak ülkemizin ekonomisini güçlendirmek ve her alanda bağımsız olabilmesi için millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesinin kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz. Ortaya koyacağımız fikir ve projelerimizle ülkemizde mikro-elektronik teknolojileri alanında farkındalık oluşturmak için buradayız. Yapacağımız projelerin, ortaya koyacağımız girişimlerin doğru fikir paylaşımları ile birlikte sağlam adımlarla ilerlendiğinde ülkemiz ve kendimiz adına geniş kapsamlı bir atılım olacağını düşünüyoruz. Genç mühendis adayları olarak, “Tüketen değil, ÜRETEN BİR TÜRKİYE için edinilen tecrübe, bilgi ve teknolojiyi toplum yararına sunmak daimi hedefimizdir.
3. Çalışmalarınız sırasında nasıl motive oldunuz?
Dünyada ve son zamanlarda ülkemizde hızla ilerleyen Çip tasarımı alanındaki çalışmaları görmek ve takip etmek bizleri çalışmaya teşvik ediyor. Bu teşvikin ortaya çıkardığı enerjiyle birlikte üretken fikirler ortaya koyabiliyoruz.
4. Projenizin yapım süreçleri ve testleri hakkında birisinden/birilerinden destek aldınız mı? Size kim/kimler mentorluk yaptı?
Ülkemizde sayısal tasarım, FPGA tasarım ve doğrulama konularında sektörün tecrübeli ismi Mehmet Burak Aykenar’dan projemizin süreçleri hakkında destek almaktayız.
5. Ne tür zorluklarla karşılaştınız ve nasıl üstesinden geldiniz?
Sponsor bulmak en büyük zorluğumuz. Çalışmalarımızı ilerletmek uğruna kapı kapı sponsor aradığımız zamanlar oldu.
6. Hangi Ulusal/Uluslararası yarışmalara katıldınız?
Teknofest Tarımsal İnsansız Kara Aracı Yarışması 2021 (finalist)
Savunma Sanayi Başkanlığı ROBOİK İnsansiz Suüstü Araçlari Prototip Yarişmasi 2022 (Finalist,devam ediyor)
Takımımızın katılmış olduğu ve ötr aşamasını geçtiğimiz 2022 TEKNOFEST Çip Tasarımı Yarışmasında tasarladığımız çalışmaları zamanında veya daha önce üretip test etmek için sponsor arıyoruz.
8. Vizyoner Genç takipçilerine ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?
Vizyoner Genç takipçilerine ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaları, şartlar ne olursa olsun önlerine çıkan engeller karşısında pes etmemelerini, merak duygularını hiçbir zaman kaybetmemelerini ve daima kendilerini geliştirmelerini tavsiye ederiz.