Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu Sponsor Arıyor!

Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu Sponsor Arıyor!

1.     Takımınızı tanıtır mısınız? (Takımınız kaç kişiden oluşuyor, sizi bir araya getiren şey nedir? vs.)

SAITEM 2003’ten bu yana alternatif enerjiler başta olmak üzere çeşitli teknoloji alanlarında yenilikçi projeler gerçekleştirmeyi hedef edinmiş, gönüllü çalışan farklı disiplinlerdeki öğrencilerden oluşan bir teknoloji uygulama topluluğudur.

Tamamen öğrenci liderliğinde 40’dan fazla üyeden oluşan ekibimiz , Malzeme Kompozit Birimi, Elektrik-Elektronik Birimi, Mekanik Birimi, İş Geliştirme Birimi olmak üzere 4 farklı birimde çalışır.

 

2.     Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir?

Biz Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu olarak 2003 yılında kurulmuş ve 20 senedir alternatif enerjilerle çalışan araçlar tasarlayıp üreten ve en üst seviyelerde rekabet eden bir öğrenci topluluğuyuz.

Amacımız, teknolojiye ilgi duyan ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen öğrencilerin bir araya gelerek yenilikçi projeler geliştirmesi ve uygulama deneyimi kazanmasıdır.

Bu yola 2003'te ‘’Türkiye’nin İlk Solar Aracını’’ üreterek başladık. 

Güçlü yanlarımıza ve yeteneklerimize olan inancımızla, geleceği günden güne

büyük bir kararlılıkla inşa ediyoruz, her zaman tek bir ortak hedefe odaklanıyoruz: En iyisi olmak! Yenilenebilir teknolojinin sınırlarını zorlayarak ve daha da genişleterek karbonsuz bir dünyaya giden yolu açıyoruz.

   

3.     Çalışmalarınız sırasında nasıl motive oldunuz? 

20 yıllık tarihimiz boyunca, SAITEM ekibi olarak geçmişimize, kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkarak, bu harika ekibi her sene değerli sponsorlarımız ve danışmanlarımız sayesinde daha iyi yerlere taşıdık. 2023 - 2024 yarış döneminde 40'dan fazla öğrenciden oluşan ekibimiz, en üst düzeyde rekabet etmek için yepyeni bir araç tasarlayacak, üretecek ve finanse edecek. Ekibimizin ürettiği her araç, kurumsal ortaklarımızla olan ilişkilerimizin gücünü yansıtır ve mümkün kılar.

Ekip olarak çalışmalarızda zaman zaman doğal olarak motivasyonumuz düşebiliyor. Böyle zamanlarda ekip olarak birbirimizle sağlıklı iletişimler kurmaya özen gösteriyoruz. Geçmiş yıllardaki başarılarımızı düşünerek işimize konsantre oluyoruz ve böylece motivasyonumuzu kendi içimizde sağlamış oluyoruz.

  

4.     Projenizin yapım süreçleri ve testleri hakkında birisinden/birilerinden destek aldınız mı? Size kim/kimler mentorluk yaptı?

Tamamen öğrencilerden oluşan topluluğumuz, 60’tan fazla mezun üyemiz danışmanızla bağını ve iletişimini sürdürmektedir. Aynı zamanda değerli sponsorlarımızdan maddi destek, ürün desteği, teknik destek alarak projelerimizi hayata geçiriyoruz.

   

5.     Ne tür zorluklarla karşılaştınız ve nasıl üstesinden geldiniz?

World Solar Challenge gibi yüksek bütçeli ve dünyanın en iyi solar takımlarının boy gösterdiği yarışlarda Türk ekipleri  bütçe tarafında sıkıntı yaşamakta. Biz bu farkı mühendisliğimizle daha çok çabalayarak kapatmaya çalışıyoruz. Yurt dışındaki ekipler Güneş araçlarının panellerinin laminasyonunu ücreti karşılığında Solar Firmalarına yaptırıyorlar Geçtiğimiz sene WSC yarışında aracımız SAGUAR-RB’nin panellerini yurt dışından özel olarak getirdiğimiz güneş hücreleri ve katman malzemelerini kullanarak kendimiz lamine ettik ve testlerini gerçekleştirdiğimizde panellerimizin verimliliğinin yurt dışı panel üreticilerinin elde ettiği verilerin üstünde değerler elde ettik.

  

6.     Hangi Ulusal/Uluslararası yarışmalara katıldınız? 

Ekibimiz, gerçekleştirdiği 20 farklı proje ile ülkemiz başta olmak üzere, uluslararası alanda; Almanya, Avustralya, Hollanda ve İngiltere'de gerçekleştirilen yarışmalara katılım sağlayarak bir çok derece elde etmiştir. Bridgestone World Solar Challenge yarışı dünya’nın en prestijli 

üniversitelerinden; MIT, Michigan, Stanford, Cambridge, TU Delft, ve Tokai iki yıl boyunca ürettikleri güneş enerjili araçlarıyla katıldıkları bir yarıştır. Yarış trafiğe açık alanda Avustralya kıtasının en kuzeyinden en güneyine kadar 3022 km'lik parkurda yapılmaktadır. Yarış yaklaşık Avustralya çöllerinde 7 gün boyunca sürmektedir. Ekibimiz daha önce bu yarışa 2009, 2011 ve 2023 olmak üzere toplamda 3 defa katılmıştır. 2009 yılında dünya 9.su ve 2011’de dünya 14.sü olmuştur.

Tübitak Efficiency Challenge 2005 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, üniversiteler ve kamuoyunda alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmayı, ülkemizin batarya beslemeli araçlar teknolojisinde gelişimine katkı sağlamayı ve katılımcılara mesleki ve sosyal deneyim kazandırmayı amaçlamaktadır.

Shell Eco Marathon, Shell'in sponsorluğunda dünya çapında bir enerji verimliliği yarışmasıdır. Takımların mümkün olan en yüksek yakıt verimliliğini elde etmek için otomotiv araçlar üretiyorlar. Shell Eco-marathon'da üç enerji kategorisi bulunmaktadır: akülü elektrik, hidrojen yakıt hücresi ve içten yanmalı motor (benzin, etanol veya dizel).

Teknofest Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması katılımcıları otonom araç teknolojileri alanında, özgün tasarım, algoritma hususlarında yetkinlik kazanmaya teşvik etmektir. 

Tübitak Formula G, ilk kez 30 Ağustos 2005 tarihinde 5.3 kilometre uzunluğundaki İstanbul Park pistinde yapılmış güneş arabaları yarışmasıdır. Türkiye'de güneş enerjileri konusundaki endüstriyel uygulamaları teşvik edecek ve bu konudaki potansiyeli güçlendirecek bilgi ve tecrübe birikimine sahip genç mühendis ve temel bilimci bir kitle oluşturulması amaçlanmaktadır.

   

7.     Neden sponsor arıyorsunuz? 

20 yıllık tarihimiz boyunca, SAITEM ekibi olarak 20 farklı projr gerçekleştirdik ve 17 derece elde ettik. Ekibimiz, en üst düzeyde rekabet etmek için yepyeni araçlar tasarlıyor, üretiyor ve finanse ediyor.

2023 - 2024 yarış döneminde ülkemizde düzenlenen ve bu zamana kadar birçok başarı elde ettiğimiz Tübitak Efficiency Challenge yarışına en yeni elektrikli aracımız SPARK ile birincilik için çabalayacağız ve Avustralya’da düzenlenen dünya çapındaki üniversitelerin katıldığı dünyanın en prestijli güneş enerjili araç yarışı olan World Solar Challenge 2025 yarışı için 2023 yılı Ekim ayında düzenlenen Bridgestone World Solar Challenge yarışına katıldığımız, kendi tasarımımız ve üretimimiz olan SAGUAR RB aracımızı revize ederek ülkemizi en iyi şekilde yurtdışında temsil ederek büyük başarılarla dönmek için çalışıyoruz.

   

8.     Vizyoner Genç takipçilerine ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?

Geleceğin teknolojisini bugüne taşıyabilmek için araştırma ve geliştirme çalışmalarının çok önemli olduğunun farkında olmalıyız ve her zaman daha iyisi olmak için bu yolda Ar-Ge çalışmalarını hızlandırarak geleceği şekillendirmeye devam etmeliyiz. Yurtdışında kullanılan ileri teknolojiyi ülkemize getirerek yaygınlaştırmalıyız ve yerli teknolojiyi üzerine koyarak devam ettirmeliyiz.  

 

Takımınızın Sosyal Medya Platformları 

https://www.instagram.com/saitem/

https://www.linkedin.com/company/saitem/

https://www.youtube.com/user/SAITEMVIDEO

www.saitem.org