SHC Robotics Takımı Sponsor Arıyor!
1. Takımınızı tanıtır mısınız? (Takımınız kaç kişiden oluşuyor, sizi bir araya getiren şey nedir? vs.)
SHC Robotics olarak 21 üyeden oluşan bir takımız. Ankara merkezli olan takımımızda, Aselsan MTAL, Cumhuriyet Fen, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, Anka Fen Koleji olmak üzere birçok farklı okuldan katılan üyelerimiz bulunuyor. Hepimizi bir araya getiren, STEM ve robotik alanında öğrenme tutkusu, yaratıcı düşünceyi destekleme ve sosyal sorumluluk projelerine duyduğumuz bağlılık. Başta FRC yarışması olma üzere birçok ulusal ve uluslararası yarışmada yer alarak bilgi birikimimizi geliştirmenin yanı sıra, “duyarlı profesyonellik” ruhuyla birlikte sosyal projelerle çevremize katkıda bulunmayı da hedefliyoruz.
2. Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir?
Vizyonumuz, bilim, sanat, teknoloji, matematik ve mühendisliği daha fazla gence ulaştırmak, teknolojiyle dolu bir geleceğe katkıda bulunmak ve eğlenceyi, takım ruhunu değerlerimizin merkezinde tutmak. Misyonumuz ise, farklı branşlardan gençlerin teknik ve sosyal becerilerini geliştirerek STEM alanında farkındalık oluşturmak ve yenilikçi projelerle topluma katkı sağlamak. Aynı zamanda, duyarlı profesyonellik ve iş birliği değerlerini benimseyerek, çevremizdeki sorunlara duyarlılık göstermeyi önemsiyoruz.
3. Çalışmalarınız sırasında nasıl motive oldunuz?
Motivasyonumuzu, birlikte başardığımız her adımdan alıyoruz. Robotik projelerimizde yaşadığımız başarıların yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleriyle çevremize olan katkımız da bizi motive ediyor. FRC gibi büyük bir platformda yeteneklerimizi göstermek ve her birimizin gelişimini desteklemek için çalışıyoruz; her yeni öğrenme ve başarma süreci bizi motive ediyor.
4. Projenizin yapım süreçleri ve testleri hakkında birisinden/birilerinden destek aldınız mı? Size kim/kimler mentorluk yaptı?
Daha önce bu yarışmalara katılmış ve bizimle aynı zorlukları yaşamış olan mentörlerimiz de bizimle beraber bir sürece dahil oldular. Bize daha önceki tecrübelerinden bilgiler aktardılar ve mentörlük ettiler. Yani bize balık tutmayı öğrettiler diyebiliriz. Biz de sonraki aşamalarda onların sözlerini hatırlayarak çalışmalarımıza devam ettik.
5. Ne tür zorluklarla karşılaştınız ve nasıl üstesinden geldiniz?
Bağımsız bir takım olarak, özellikle finansal kaynak ve malzeme temini konusunda bazı zorluklar yaşadık. Ayrıca, sınırlı teknik bilgi nedeniyle zaman zaman teknik zorluklarla karşılaşıyoruz. Bu engelleri aşmak için sponsor arayışında bulunduk. İlk aşamada elimizdeki malzemelerin analizini yapıp neler yapabileceğimizi konuştuk ve ona göre adımlarımızı küçülttük. Sonrasında birkaç firmalardan destekler alarak bazı zorlukları hafiflettik. Şu an da çalışmalarımızı büyütmek ve daha çok başarıya imza atmak için sponsor arayışımız devam ediyor. Zorluklarla başa çıkarken takım ruhumuzu korumak ve birbirimize olan desteğimizi artırmak da bizim için çok değerli oldu.
6. Vizyoner Genç takipçilerine ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?
Geleceğinizi şekillendirirken meraklı olun, asla soru sormaktan ve yeni şeyler denemekten çekinmeyin. Özellikle STEM alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız, takım çalışmasının önemini unutmayın. Bir araya gelip hedeflerinize ulaşmak, bireysel başarıdan çok daha fazlasını ifade eder. Yaratıcılığı, takım ruhunu ve eğlenceyi bir arada barındıran projelere yönelin ve etrafınızda bir fark yaratmak için cesur olun.