Yazılım Bootcamp’leri Yeni Nesil İşgücü İçin Gerekli Yetkinlikleri Kazandırıyor
Büyürken birçoğumuz ebeveynlerimizden ya da öğretmenlerimizden aynı nasihati duymuşuzdur: “İyi bir işe girmek istiyorsan, dört yıllık bir üniversite bitirmelisin.” Bu düşünce toplumumuzda yerleşmiş olsa da teknolojik ilerlemeler sayesinde alışık olduğumuz eğitim sistemleri değişmeye başladı.
Günümüzde herkese uyacak kalıp bir eğitim yaklaşımı mantıklı olmadığı gibi, böyle bir yaklaşımın uygulanması da mümkün değil. Gençlerin kendine uygun yolu bulabilmesi ve o yolda hızla yürüyebilmesi için eğitim seçeneklerini artırmamız gerekiyor.
Yazılım sektörü, eğitim tercihlerinin başarılı bir kariyer yolunda nasıl yardımcı olabileceğinin en büyük kanıtı.
Giderek dijitalleşen dünyamızda, yazılımcılara her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Bloomberg’in raporuna göre, talep o kadar yüksek ki işverenler açıktaki pozisyonları doldurmak için büyük mücadele veriyorlar. Çoğu endüstrinin otomasyon nedeniyle işgücünü azalttığı böylesi bir dönemde yazılım yetkinliği, farklı arka planlara sahip çalışanların modern işgücüne dahil olmasını sağlıyor. Yazılım öğrenmek, binlerce genç için başarının kapılarını açmada anahtar olabilir.
Yazılım öğrenmenin tek yolunun, dört yıllık üniversite eğitimi olduğunu düşünenlerin sayısı hayli fazla. Yazılım bootcamp’leri (programlama ve yazılım geliştirmeye dönük kısa süreli, yoğun eğitim programları) ise ileri teknoloji sektöründe yetkinlik kazanmak isteyenler için iyi bir alternatif.
21. yüzyıl ekonomisi hızla dönüşüyor ve birçok kazançlı iş imkanı doğuyor. Bu nedenle bootcamp’ler gibi alternatif eğitim programları günümüz iş piyasası için büyük önem taşıyor. Bootcamp’ler, başarıya ulaşmak isteyen gençlerin ihtiyaç duyduğu yetkinlikleri kazanmasına, iyi gelirli bir işe girmesine ve genel olarak ülke ekonomisine katkı sağlamasına yardım ediyor.
Course Report’un verilerine göre 2018 yılında bootcamp marketi %20 büyüyerek, 20.316 mezuna ulaştı; 2017 yılında bu sayı yalnızca 16.867’ydi. Her yıl daha fazla genç, geleneksel olmayan eğitimlere yöneliyor. Büyüme bununla da sınırlı değil. Uzaktan çalışma gibi esnek koşullara bakıldığında yazılım sektörünün, daha önce duyulmamış alanlarda yeni iş ve yatırım fırsatları doğuracağı söylenebilir.