Bootcamp Nedir?

Teknoloji günden güne gelişiyor ve yeni teknolojiler durmaksızın üretiliyor. Genç profesyoneller, çağın gerekliliklerine ve sürekli değişen ekosisteme ayak uydurma konusunda oldukça zorluyor.

Bu sebeple “Bootcamp” programları, genç profesyonellerin teknolojik çağa ayak uydurması için en verimli yöntemlerden biri olmaya başladı.

Köken olarak “Acemi Birliği” anlamındaki “Bootcamp”, bölüğe yeni katılan askerlerin, şartlara hızlıca ayak uydurması ve bireysel performansını zirvede tutmasını sağlayan yüksek disiplinli bir eğitim programıdır.

Günümüzde ise; yazılım, savunma sanayi, uzay ve havacılık gibi konularda da bootcamp eğitimleri yapılmaktadır. Bu eğitimlerde hakim olunması gereken konuyla alakalı sıkı bir eğitim sürecine girilir, dahil olan katılımcı tam donanımlı ve çok yönlü bir profesyonel olma yolunda en büyük adımı atmış olur. Böylelikle gelişen dünyaya ayak uydurma sürecinde yaşanabilecek birçok zorluk aşılmış olur.

Örneğin yazılım konusunda bir bootcamp: Yazılımın tarihinden, geleceğine; temelinden, detayına her konuda pratik ve teorik bilgileri içermektedir.

Bu yazılım bootcamp’inin örneğine bakalım:

Bootcamp, yazılımın tarihinden, geleceğine; temelinden, detayına her konuda pratik ve teorik bilgileri içermektedir.

Bir yazılım bootcamp’i nasıl bir işleyişe sahiptir? Bootcamp’ler klasik eğitimlere göre iki ana başlıkta birbirinden ayrılır: Hız ve Yüksek Etkili Öğrenim.  

Hız

Çoğu mühendislik öğrencisi, lisans süresi boyunca birçok kodlama dersi alır ve bunların çoğuna üstünkörü hakim olur. Ancak bu 4 sene boyunca uzmanlaşması gereken alanı seçmekte çok zorlanır. Bunun sebebi, profesyonel anlamda bildiklerini pratiğe dökebilecek bir fırsat bulamayışıdır.

Yazılım bootcamp’leri, endüstriye en uygun eğitimi hazırlar ve 4 yıllık eğitim ile profesyonel yaşam arasındaki boşluğu doldurarak kısa sürede genç profesyonele kazanımlarını sunmaya başlar.

Hem 4 yıllık lisans eğitimi hem de bir bootcamp mezunu olmak, sektöre harika bir başlangıç yapmayı sağlar.

Yüksek Etkili Öğrenim

Bu tarz bootcamp’ler, yüksek verim odaklı oldukları için daha yalın, gereksiz bilgilerden uzak, işlev merkezli bir eğitim programı içerir. Öğrenilen her bilgi, profesyonel yaşamda kullanılabilecektir. Ayrıca bu bilgiler kişilerin kariyerlerinde yükselmeleri için avantaj yaratırlar.

Algoritmanın mantığı, yazılım dillerinin ne için var olduğu ve hangi şirketlerin neye göre kullandığı, bu program dahilinde öğretilir. Sonrasında detaylı yazılım eğitimi ve sonunda tam teşekküllü bir yazılım öğrenim sürecine girilir. Program sonunda öğrenci, yazılım dilleri hakkında derinlemesine fikir sahibi olur ve seçtiği programda ihtiyaca göre kodlama yapabilecek yetkinliğe ulaşmış olur.

Bu kapsamlı eğitim süreci sonrasında genç profesyonel, alanında üst düzey bilgileri edinmekle kalmaz, iş bulma sürecinde de büyük bir avantaja sahip olmuş olur.