Çelikkanat Raylı Sistemler Takımı Sponsor Arıyor!
1. Takımınızı tanıtır mısınız? (Takımınız kaç kişiden oluşuyor, sizi bir araya getiren şey nedir? vs.)
Çelikkanat Raylı Sistemler Takımı, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bünyesindeki öğrenciler tarafından kurulmuş; Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği gibi ana mühendislik dallarında öğrenim gören, yeni çağın genç mühendis adaylarından oluşan 19 kişilik dinamik bir takımdır.
2. Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir?
Vizyonumuz; Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi ile kazandığı edinimleri kullanarak bütün insanlık ve milletimizin hizmetine sunulacak yenilikçi ulaşım teknolojilerini üreten mühendisler olmak en büyük gayemizdir.
Misyonumuz; Önümüzdeki yüzyılın toplu ulaşım teknolojisini ve alışkanlığını değiştireceği düşünülen HYPERLOOP'u pratik uygulamalarla geliştirebilecek yetkin insan kaynağı oluşumunun yanında yer alıp, genç mühendis adayları için örnek teşkil etmektir.
3. Çalışmalarınız sırasında nasıl motive oldunuz?
Çelikkanat olarak, sektörel tecrübesiyle fark yaratmış destekçileri ve partnerleriyle, üniversite - sanayi iş birliğinin en önemli örneklerinden biri olmak için çalışıyoruz. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yenilikçi ulaşım teknolojileri alanında ülkemiz için üretmek, yeni teknolojiler geliştirmek ve ülkemize katma değer kazandırma arzusu ile projemize başladık. Ülkemizin kalkınmasında üzerimize düşen sorumlukları yerine getirme arzusuyla, "Milli Teknoloji Hamlesi" düsturuyla yapılan TEKNOFEST’i bizler için önemli bir basamak olarak görüyor ve bu motivasyonla kendimizi durmaksızın geliştiriyoruz.
4. Projenizin yapım süreçleri ve testleri hakkında birisinden/birilerinden destek aldınız mı? Size kim/kimler mentorluk yaptı?
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünde görev alan Arş.Gör. Oğuz Faik Seven ve Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde görev alan Doç.Dr.Cemil Ocak tarafından mentorluk desteği almaktayız.
5. Ne tür zorluklarla karşılaştınız ve nasıl üstesinden geldiniz?
Hyperloop’un yeni bir teknoloji olmasından dolayı sponsorluk arayışında sorun yaşadık. Sponsorluk görüşmelerinde yeni teknolojiye yatırım yapmakta çekingen davranarak sponsor olmak istemediler. Her şeye rağmen, 2022 Teknofest’te hiçbir sponsor desteği almadan finale çıkmayı başaran takımımız; maddi olanaksızlıklardan final turuna araçsız devam etse de Teknik Tasarım Raporun aşamasında en iyi raporlardan birini yazarak, kapsül üretimini yapan diğer takımların önünde yarışmayı tamamlamıştır. Ayrıca, teorik kaynak bulmak konusunda da sorun yaşadık. Bunun üstesinden mentorlerimiz sayesinde geldik. Hyperloop’u hem öğrenip hem de öğretmeye çalışıyoruz.
6. Hangi Ulusal/Uluslararası yarışmalara katıldınız?
İlk kez düzenlenen 2022 Teknofest Hyperloop Geliştirme Yarışması’na katıldık. Bu sene de 2023 Teknofest Hyperloop Geliştirme Yarışması‘nda sahneyi hedefliyoruz.
Aracın fiziksel üretim aşamasında kullandığımız malzeme masraflarının fazla olması nedeniyle zorluk çekmekteyiz. Aracımızı yarışmaya tam hazır hale getirip amaçlarımızı gerçekleştirebilmek adına üretim, lojistik ve ulaşım aşamalarında sponsorluk arayışındayız.
8. Vizyoner Genç takipçilerine ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?
Okulda kazanmış oldukları teorik bilgileri pratikte kullanabilecekleri projeleri takip etmeleri ve ellerinden geldiğinde bu tarz projelere katılım sağlamalarını öneriyoruz. Ayrıca çeşitli yarışmalarda Çelikkanat’ı görürlerse mutlaka takımımıza selam vermelerini tavsiye ediyoruz. :)
Takımınızın Sosyal Medya Platformları
İnstagram: celikkanatrs
Linkedln: Çelikkanat Raylı Sistemler