DIREKO İKCU Sabit Kanat Savaşan İHA Takımı Sponsor Arıyor!

DIREKO İKCU Sabit Kanat Savaşan İHA Takımı Sponsor Arıyor!

1.      Takımınızı tanıtır mısınız? (Takımınız kaç kişiden oluşuyor, sizi bir araya getiren şey nedir? vs.)

2021 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde kurulan DİREKO IKCU takımımız, 2022 yılında IKCU RAI (Robotik ve Yapay Zeka Teknolojileri ) topluluğu olarak devam etmektedir. Malzeme Bilimi, Elektrik-Elektronik, Makine, Mekatronik ve Harita mühendisliğinde okuyan arkadaşlarımızdan oluşan 15 kişilik bir takımız. 

2.      Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir?

Gelişen teknoloji ve sınırları zorlama arzusundaki insanoğlunun sonsuz araştırma hevesi neticesinde, son zamanlarda hızla gelişen otonom araçlar alanında ciddi bir sektör ve rekabet alanı oluştu. IKCU RAI topluluğu olarak bu teknolojiyi yakından takip edip hayalimizdeki otonom araçları (İHA, Robotaksi, Model Uydu) gerçeğe kavuşturmak vizyon ve misyonumuzdur.

3.      Çalışmalarınız sırasında nasıl motive oldunuz?

Multidisipliner bir yapıya sahip olan takımımızı, gelişen teknolojiye ve havacılığa olan ilgimiz bir arada tutmaktadır. Çalışma sürecinde edindiğimiz bilgi ve deneyimlerin kişisel gelişimimizdeki faydasını görmek ve en önemlisi başarıya ve hayalimize olan inancımız, motivasyonumuzu yükseltmektedir.

4.      Projenizin yapım süreçleri ve testleri hakkında birisinden/birilerinden destek aldınız mı? Size kim/kimler mentorluk yaptı?

Bu konular hakkında oldukça yayın ve makaleler okuduk, Selçuk BAYRAKTAR’ı yakından takip ettik. Teknofest bize büyük bir ilham oldu. Çevremizde bizi destekleyen “İMHAD Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin” çok değerli maddi ve manevi katkıları, bizim büyük bir adım atmamıza sebep oldu. An itibari ile üniversitedeki ilgili hocalarımızın desteği ile çalışmalarımız büyüyerek devam etmektedir.

5.      Ne tür zorluklarla karşılaştınız ve nasıl üstesinden geldiniz?

Hem maddi hem manevi olarak zorluklar ile karşılaştık. Manevi olarak hayalimizi paylaşan ve inanan kişiler çok azdı. Tabii ki bu çalışmalar güçlü bir maddiyat gerektiriyor. Bu noktada “İMHAD Gençlik ve Spor Kulübü Derneği” ve “Mor Tavuk” girişimcilik bizlere inandı, hem maddi hem manevi olarak bize destek verdi. Teknofest’in de projemizi olumlu değerlendirmesi gücümüzü arttırdı.

6.      Hangi Ulusal/Uluslararası yarışmalara katıldınız?

2021 Teknofest “Sabit Kanat Savaşan İHA” yarışmasına katıldık. Teknofest bize çok geniş ufuklar açtı.

7.      Başka projeleriniz de var mı?

Evet, Teknofest’ten aldığımız güç ile başaracağımıza inandığımız “Robotaksi” ve “Model Uydu” prejelerimiz var.

8.      Neden sponsor arıyorsunuz?

Genç mühendisler olarak hayata hazırlanırken “Milli Teknoloji Hamlesi” yolunda ülkemize hizmet etmemiz için Araştırma ve Geliştirmeyi şimdiden yaparak iş hayatına hazırlanmamız gerekiyor. Teknofest ve Uluslararası yarışmalara katılabilmemiz için kullanacağımız malzemelere ulaşmak maddi olarak bizi zorluyor. Hem maddi hem manevi destek, bizleri koyduğumuz hedeflere ulaşmamızda güçlendirecektir.

9.      Vizyoner Genç takipçilerine ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?

Hayal kurun ve karşınıza hangi zorluk çıkarsa çıksın mücadele edin, hayalinizin peşinden gidin. Mücadele ettiğiniz sürece zor olmadığını, imkansız olmadığını göreceksiniz.

Bize bu imkanı sunduğunuz için IKCU RAI (İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Robotik ve Yapay Zeka Teknolojileri) topluluğu olarak teşekkür ederiz.