Thunderloop Takımı Sponsor Arıyor!

Thunderloop Takımı Sponsor Arıyor!

1.      Takımınızı tanıtır mısınız? (Takımınız kaç kişiden oluşuyor, sizi bir araya getiren şey nedir? vs.)

Thunderloop takımı TEKNOFEST kapsamında olan Hyperloop Geliştirme Yarışması amacıyla bir grup kız öğrenci tarafından 26 Ocak 2022 tarihinde kurulmuştur. Grup çalışmaları 15 farklı üniversitenin Elektrik Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Matematik ve Fizik bölümlerinden toplam 25 kız öğrenci ile gönüllü olarak gerçekleştirilmektedir.

İyiliği çağıran, doğruya yönlendiren, hareketi ve hikmeti merkeze almış 25 genç kadın mühendis adayı olarak bu yola baş koyduk. Yaşantısı ile topluma örneklik teşkil eden, samimi, başarılı ve tecrübeye kıymet veren gençler olarak istikrarın ve başarının köprüsü olmayı hedefliyoruz. Gençlerin umut ve ümitlerini daha ileriye taşımak için yoldayız. Bu uzun ve yorucu yolculukta, Tapray Teknolojisi ile geliştirilen üst düzey hızlı ulaşım aracı olan Hyperloop Teknolojisinde,Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik bağımsızlığını temin edecek yegâne vizyon olan Milli Teknoloji Hamlesine katkı sağlamak istiyoruz.Teknolojinin, birlik olmanın ve hedefler doğrultusunda yorulmadan koşmanın heyecanı içerisindeyiz.

2. Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir?

VİZYON: 25 Genç Kadın Mühendis adayı olarak Hyperloop Teknolojisinin gelişimine öncü olmak ve Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik bağımsızlığını temin edecek yegâne vizyon olan Milli Teknoloji Hamlesine katkı sağlamaktır.

MİSYON: TEKNOFEST 2022 yılı yeni yarışma kategorilerinden olan Hyperloop Geliştirme Yarışması kapsamında kendi alanlarımızda yetkinliğimizi geliştirdiğimizi göstermektir.

3. Çalışmalarınız sırasında nasıl motive oldunuz?

Çalışmalarımız sırasında en büyük motivasyon kaynağımız Milli Teknoloji Hamlesine katkı sağlayarak, yerde ses hızına yakın hızlarla seyahat edebilmeyi sağlayacak, Hyperloop (hız yuvarı) olarak adlandırılan yeni nesil ulaşım sistemini ülkemize kazandırmak olmuştur.. Üniversite öğrencileri olarak şu anda öncelikli hedefimiz manyetik levitasyon teknolojileri alanında farkındalık oluşturmak, yeni nesil ulaşım teknolojileri konusunda bilgi birikimi kazanarak bu alanda yetkin insan kaynağı oluşumuna öncülük etmektir.

4. Projenizin yapım süreçleri ve testleri hakkında birisinden/birilerinden destek aldınız mı? Size kim/kimler mentorluk yaptı?

En başta danışmanımız Edip Sevinçer hocamız ve bize inanıp bu yolda destekçilerimiz olan birbirinden değerli sponsorlarımız ile bu süreci güzel ve başarılı bir şekilde bitirmeye çalıştık.

5. Ne tür zorluklarla karşılaştınız ve nasıl üstesinden geldiniz?

Yarışma süresi boyunca hepimiz farklı farklı üniversitelerden olduğumuz için ortak bir atölyede çalışma imkanı bulamadık maalesef. Bu yüzden de üretimde bazı gecikmeler yaşandı. Yarışmaya iki hafta kala aracın üretimine başladık ve kısıtlı bir süre içinde aracımızı ortaya çıkardık. Bu iki hafta boyunca bulduğumuz bir atölyede çalışan takım üyelerimiz var gücüyle çalışıp gecesini gündüzüne katarak aracımızı yapmaya çalıştılar. Yıl içinde de aynı şekilde birimiz düştüğünde diğerimiz onu kaldırarak birbirimizi hep destekleyerek bu süreci başarılı bir şekilde bitirmeye çalıştık.

6. Hangi Ulusal/Uluslararası yarışmalara katıldınız?

2022 yılında TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde bu sene yeni kategori açılan “Hyperloop Geliştirme Kategorisi”ne katıldık. 3 teknik kontrolü başarıyla geçerek Teknofest tarafından “En İyi Takım Ruhu” ödülünü almaya hak kazandık.

7. Neden sponsor arıyorsunuz?

25 Genç Kız Mühendis adayı olarak Hyperloop Teknolojisinin gelişimine öncü olmak ve Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik bağımsızlığına katkıda bulunmak istiyoruz. Sponsorlarımızın bizlere vereceği destekle yarışmada başarılı olmamıza ve ülkemizdeki Türk Kadın Mühendis adaylarının Dünya‘da fark yaratmasına katkı sağlayabilirsiniz.

8. Vizyoner Genç takipçilerine ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?

Bence okulda gördükleri bilgiyle yetinmeyip o bilgileri pratiğe dökmeleri lazım. Ülkemizde her sene gerçekleştirilen TEKNOFEST gibi yarışmalara katılarak hem Milli Teknoloji Hamlesine katkıda bulunup hem de gördükleri bilgiyi pratiğe dökmeleri için bir fırsat bulabilirler. Böylece kendi alanlarında yetkinliklerini ve ne kadar geliştiklerini görebilirler. Bu sayede meslek hayatlarında bir çok farklı kapılarının açılmasına vesile olabilir.