Türkiye’nin Dört Bir Yanından Depremzedeler için Yardım Çalışmaları Devam Ediyor

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Depremzedeler için Yardım Çalışmaları Devam Ediyor

Ardahanlı kursiyerler depremzedeler için atkı, bere, patik ve kazak örüyor

Ardahan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğündeki kursiyerler, depremzedeler için atkı, bere, patik ve kazak örüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlerin yaralarının sarılması için Ardahan'da başlatılan yardım çalışmaları devam ediyor.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet yürüten kursiyerler de ürettikleri atkı, bere, patik, kazak ve çorapları, çocuklarının biriktirdiği harçlıklarla deprem bölgesine gönderiyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, AA muhabirine, depremin acısını yüreklerinde hissettiklerini ve bölgedeki ihtiyaçların hızlı ve verimli şekilde yerine getirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Kendilerine gelen taleplere göre il ve ilçelerdeki halk eğitim merkezlerinde çalışma yapıldığını ifade eden Bulut, "Ardahan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde el örgüsü atkı, bere, çorap, patik ve kazak yapılıyor. Posof ilçemizdeki halk eğitimde kaban ve mont üretimini yapıyoruz. Diğer ilçelerde başka çalışmalar yapılıyor." dedi.

Ankara'da kadınlar depremzedeler için eşofman takımı dikiyor

Ankara'da, Gölbaşı Belediyesi dikiş ve nakış kursunun kadın kursiyerleri depremzedeler için eşofman takımı dikiyor.

Belediyenin Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde kadınlar için açtığı dikiş nakış kursunda eğitim gören kursiyerler ve gönüllü kadınlar, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin açtığı yaraların sarılmasına destek olmak için eşofman takımı dikmeye başladı.

Kadınlar hem belediye imkanları hem de vatandaşların kumaş bağışıyla dikimini yaptıkları eşofman takımlarını depremzedelere ulaştırılmak üzere Gölbaşı Afet Koordinasyon Merkezine teslim ediyor.

Kursun eğitmenlerinden Selma Coşan, AA muhabirine, Gölbaşı Belediyesinin katkılarıyla gönüllülerle 3 gündür eşofman dikimi yaptıklarını, depremzedelere destek olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Coşan, üretimin devam ettiğini, şimdiye kadar 5 koli hazırlandığını kaydetti.

Kursiyerlerden Zeynep Yıldızoğlu ise gönüllülerle birlikte depremzedeler için gayret gösterdiklerini belirterek, " İnşallah yardımımız birilerine ulaşabilir. Onun için uğraşıyoruz ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Kayserili mobilyacılar depremzedeler için battaniye ve uyku tulumu üretimine başladı

 

Kayseri'de mobilya ve yatak üreticileri deprem bölgelerindeki insanlar için battaniye ve uyku tulumu üretimine başladı.

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, AA muhabirine, deprem bölgelerinde battaniye sıkıntısı olduğunu öğrendiklerini, buradakilerin yaşama tutunması için mobilyacılar olarak çalışma başlattıklarını söyledi.

Yalçın, İstanbul'dan 30 bin battaniye satın aldıklarını ancak "cumartesi gününden önce sevk edilemeyeceği" belirtilince başka çözüm yolları aradıklarını, Kayseri'deki 30 yatak firması yöneticisi ile ele ele vererek 30 bin battaniye ve uyku tulumu üretmeye karar verdiklerini anlattı.

Bu kapsamda hayırseverlerden kiminin kumaş yardımında bulunduğunu, kiminin de fabrikası ve çalışanlarını tahsis ettiğini aktaran Yalçın, dün itibarıyla termovat keçe battaniye ve uyku tulumu üretmeye başladıklarını ve ilk etapta 2 bin ürünü bölgeye gönderdiklerini kaydetti. 

Bugün de seri üretime geçtiklerini ve 5-6 bin ürünü daha tamamlamayı amaçladıklarını vurgulayan Yalçın, "Hedefimiz 3-4 gün içerisinde 30 bin uyku tutulumu ve battaniye üretmek. Çünkü satın aldığımız battaniye daha ortada yok. Tüm Türkiye, tüm fabrikalardan battaniye satın alıyor, yetişmiyor. Biz de bu noktada kendimizce böyle bir çözüm ürettik. Yatak fabrikalarımızın hepsi battaniye ve uyku tulumu üretmeye başladı." ifadesini kullandı.

Yalçın, 30 bin ürünü birkaç gün içinde tamamlayıp depremden etkilenen bölgelere göndereceklerini bildirdi.

Deprem bölgesindeki insanların yaşam mücadelesine destek olmak için çalıştıklarını belirten Yalçın, "Hayata tutunmaları için mücadele ediyoruz. Tek kaygımız, tek derdimiz can. Allah'ın yarattığı bu insanların başına gelen bizlerin, hepimizin başına gelebilir. Bugün birlik günü. Bugün milli mücadele günü. Bugün seferberlik günü. Biz bu duyguyla, halis niyetlenenler olarak yola çıktık. Tek derdimiz ülkemizin, aziz milletimizin, bu zor durumuna merhem olabilmek." diye konuştu.

Trabzon'da deprem bölgesine gönderilmek üzere örgü bebek, atkı, bere ve bot üretiliyor

 

Trabzon'da Ortahisar Halk Eğitim Merkezi'ndeki kurslarda depremzedeler için kışlık giyecek, atkı, bere ve bot üretiliyor. 

Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi ayakkabı üretim atölyesinde bot üreten hafif zihinsel engelli kursiyerler ve usta öğreticiler, yaptıkları botları Hatay ve Kahramanmaraş'taki depremzedelere gönderdi.

Ayakkabı atölyesi usta öğreticisi Coşkun Seymen, AA muhabirine, yaşanan depremden dolayı çok üzüldüklerini, engelli kursiyerlerin depremzedelere yardım için her zamankinden daha çok çalıştığını aktardı.

Böylesi afetlerin bir daha yaşanmamasını dileyen Seymen, "Bizim de çorbada bir tuzumuz olsun." diyerek katkı yapmaya çalıştıklarını belirterek "Bu hafta deprem bölgelerine çalıştık. Kahramanmaraş ve Hatay'a botlarımızı gönderdik. Bugün de Gaziantep'e çalışıyoruz. Çocuklar çok etkilendi depremden, çok üzülüyorlar. Çalıştıkça bir nebze de olsun kendilerini iyi hissediyorlar." dedi.

Kursiyerlerden Muhammet Eren Karaoğlu ise depremzedeler için çok üzüldüklerini, bot üretimi yaparak onlara destek olabilmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Dokuma atölyesinde ise kadın kursiyerler ve usta öğreticiler, depremzede çocuklar için örgü bebek, atkı, bere ve kışlık giyecek dikiyor.

Atölye Şefi Teslime Şahinoğlu Akpınar, depremzede çocukların bir nebze yüzünü güldürebilmek için onlara kendi ürettikleri bebekleri gönderdiklerini ifade etti.

Gönüllülük içerisinde el birliğiyle depremzedelere yardım etmeye çalıştıklarını vurgulayan Akpınar şunları söyledi: 

"Bir kısmımız dokuyor, örüyor, bir kısmımız dikiyor, bir kısmımız ütülüyor. Burada herkes elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Çünkü bizim yüreğimiz, ciğerimiz her şeyimiz orada. Tüm öğretmen ve kursiyerlerimizle beraber elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz. Bebekler ve çocuklar için özellikle küçük oyuncaklar yapmaya çalışıyoruz. Örgüler, küçük battaniyeler yapmaya çalışıyoruz. Oyuncaklarla küçük de olsa o çocukların yüzlerini gülümsetmek için elimizden geleni yapıyoruz."

 

Kaynak: Anadolu Ajansı