AR-GE Hw Mühendisi

Akım Metal San. ve Tic. A.Ş.

  • Tuzla/İSTANBUL
  • 15.11.2021 - 15.12.2021

    40 yılı aşkın süredir üretim sektöründe olan A Grup Şirketleri; Sanayi Bakanlığı onaylı AR-GE’si ile 2011 yılında teknoloji sektörüne adım atmıştır. Senkron Servo Motorlar, Motor Sürücüleri, LED Aydınlatma ve LED Sürücüler gibi alanlardaki projeleri ile ürüne yönelik araştırma-geliştirme yapan; ağırlıklı olarak Güç Elektroniği, Kontrol ve Gömülü Sistemler gibi konularda çalışan 70 kişilik AR-GE Grubumuzda yeni mühendis adaylarına imkanlar sunulmaktadırİstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan firmamızın AR-GE merkezinde Elektrik Motor Sürücü ve Led Sürücü Projelerinde görevlendirilmek üzere aşağıdaki niteliklere sahip,tecrübeli ya da istekli AR-GE Mühendisleri alınacaktır.

    —     Mekatronik, Elektrik veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri’nden mezun,

    —     Analog-Dijital elektronik ve güç elektroniği konularına ilgi duyan,

    —     Laboratuar çalışmalarına yatkın ve pratik çalışmaya eğilimli,

    —     Teknik konular için yeterli seviyede İngilizce bilgisine sahip,

    —     PCB Layout Tasarımı konusuna ilgili ve tercihen bilgili,

    —     Tercihen DFM (Design for Manufacturing) ve DFT (Design for Testing) konularında bilgili,

    —     Tercihen IPC A 610 standardı konusunda bilgili, PCB Çoklama ve Stencil Tasarımı yapabilecek çalışma arkadaşları aranmaktadır. 



    İŞ TANIMI


    Toplam çalışma süresinin %50’sinde; Motor Sürücü ve LED Sürücü güç elektroniği devrelerinin (inverter, SMPS, manyetik elemanlar) ve Analog-Dijital ölçme/kontrol devrelerinin tasarımı; komponent seçimi, prototip ünitelerin devreye alınması; fonksiyon ve tip testlerin yapılması ve dokümantasyonu. Kalan çalışma süresinde ise; tanımlı projelerin, üretim sürecine uygun bir şekilde PCB Layout çalışmalarının yapılması ve üretim dosyalarının hazırlanması.