ATLAS İHA Takımı Sponsor Arıyor!

ATLAS İHA Takımı Sponsor Arıyor!

1.     Takımınızı tanıtır mısınız? (Takımınız kaç kişiden oluşuyor, sizi bir araya getiren şey nedir? vs.)

Takımımız 2018 senesinde kurulmuş olup çalışmalarını insansız hava aracı teknolojilerinde sürdürmektedir. Kurulduğu yıldan itibaren TEKNOFEST Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması'na başvuran ATLAS İHA Takımı, katıldığı her yılda finalde yarışmaya hak kazanmıştır.

ATLAS İHA Takımı, sabit kanat ve döner kanat olmak üzere 2 farklı kategoride insansız hava aracı üretmektedir ve iki araçla birden TEKNOFEST Yarışmaları’nda yarışmaktadır. Takımımız elektronik, yazılım ve mekanik olarak 3 ana birimden ve toplamda 25 kişiden oluşmaktadır. Takımımızı bir araya getiren en önemli etken ise mühendislik alanında öğrenmiş olduğumuz farklı disiplinleri uygulamaya dökmek ve gelecekte ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek insansız hava araçlarını üretme inancıdır.
 

2.     Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir?

Vizyonumuz; çalışmalarımız sırasında kendimize kattığımız yetkinlikleri, gelecekte ülkemizi #MilliTeknolojiHamlesi ruhuyla ileri taşımaktır.

Misyonumuz ise ATLAS İHA Takımı’nın sadece bugünlerin ürünü değil, aynı zamanda yarınların umudu olmasını sağlamaktır. Takımımızın çekirdek ekibinde 25 kişilik kadrosuyla çalışmalarını sürdürürken, kuluçka ekibinde ise yüzlerce kişiye eğitimler vererek devamlılığımızı sağlamaktayız.

 

3.     Çalışmalarınız sırasında nasıl motive oldunuz?

Takımımızın en büyük motivasyon kaynağı, gecemizi gündüzümüze katarak geliştirmiş olduğumuz insansız hava araçlarının başarılı bir şekilde ait olduğu gökyüzü ile buluşmasına şahit olmamız oldu. Her geçen gün daha iyisini yapabileceğimizin inancı ve azmi ile çalışmalarımızı yaşadığımız her türlü olumsuzluklara rağmen sürdürüyoruz.

  

4.     Projenizin yapım süreçleri ve testleri hakkında birisinden/birilerinden destek aldınız mı? Size kim/kimler mentorluk yaptı?

ATLAS İnsansız Hava Araçları Takımı’nın kuruluşunda büyük emeği geçen kurucu kaptanımız İlyas Sarıgül, geçmiş dönem kaptanlarımız İbrahim Öztürk, Kerem Aydınoğlu ve Beyza Kaya; mezun olsalar dahi bir an olsun takımdan kopmadılar ve mentorlük desteğini sürdürdüler. Araçlarımızın uçuş testlerini gerçekleştirmemiz için Usta Kanatlar Model Uçak Kulübü (UKMUK), sanayi üretimi gereken alanlarda ise Planet Pasd firması Yöneticisi Evren Tüfekçi takımımızı yalnız bırakmadı ve sağlayabilecekleri tüm alanlarda desteklerini sürdürdü.

 

5.     Ne tür zorluklarla karşılaştınız ve nasıl üstesinden geldiniz?

Üretmiş olduğumuz araçları çok sık uçuş testine çıkarmamız gerekiyor. Bu testler sırasında araçlarımız birçok kez kırıma uğradı ve kilit taşı niteliğindeki parçalarımız hasar gördü. Takımımız bu kırımlarda çalışma motivasyonunu hiçbir zaman kaybetmedi fakat zarar gören komponentlerin tekrar tedarik edilmesi takımımız için inanılmaz bir zaman kaybına yol açtı. Özellikle pandemi döneminde firmaların sponsorlukları seyreltmesi de çalışmalarımızı zorlaştıran etmenlerden biri oldu. Fakat her kırıma uğradığımızda büyük bir motivasyonla çalışmalarımıza devam ettik, birçok kez sabahladık ve araçlarımızı tekrar hazır hale getirmeyi başardık. Takımımızın her bir üyesi; gerek bu takımın kuruluşunda yaşanan aksaklıkların gerek ise araçların ne zorluklarla baş ederek üretildiğinin bilincinde. Bu sebeple sadece kendimiz için değil, atölyemize bir vida dahi olsa katkıda bulunan herkes için çalışıyor ve pes etmeden üretmeye devam ediyoruz.

 

6.     Hangi Ulusal/Uluslararası yarışmalara katıldınız?

ATLAS İnsansız Hava Araçları Takımı, kurulduğu 2018 senesinden beri TEKNOFEST Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na katılıyor ve finallerde 2 farklı kategoride, sabit kanat ve döner kanat kategorilerinde finallerde yarışıyor. Takımımız 2020 senesinde Türkiye 8.si olurken, 2021 senesinde yerlilik alanında döner kanat kategorisinde Türkiye 4.sü, sabit kanat kategorisinde ise Türkiye 5.si olmayı başarmıştır. Bu yıl ise takımımız, dünyanın en prestijli insansız hava araçları yarışmalarından biri olan ve Amerika’nın Maryland eyaletinde düzenlenecek olan AUVSI SUAS Yarışması’na katılmaya hak kazanmıştır.

  

7.     Başka projeleriniz de var mı?

ATLAS İnsansız Hava Araçları Takımı, İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa IEEE Öğrenci Kolu RAS Komitesi bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Komitemizde insansız hava araçlarından ayrı olarak tarım alanında kullanılacak ve IoT teknolojisine sahip insansız kara aracı üretmektedir.

 

8.     Neden sponsor arıyorsunuz?

ATLAS İHA Takımı, AUVSI SUAS yarışması kapsamında 25 kg ağırlığında, 45 dakika uçuş süresine sahip IHA – 1 kategorisinde bir döner kanatlı insansız hava aracı üreterek ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Aracımızın üretiminde kullanılacak mekanik ve elektronik malzemelerin büyük bir çoğunluğu yurtdışından tedarik edilmektedir. Takımımıza sponsor olacak firmalardan talebimiz bu malzemelerin bizler adına satın alınmasıdır. Ek olarak yarışmanın düzenleneceği yere, Amerika’ya ulaşım ve orada yapılacak konaklama konularında da sponsorluk ihtiyacı duymaktayız. Takımımızı, okulumuzu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve derece ile dönmenin inancıyla çalışmalarımızı yürütürken, sponsorluk arayışımızı da ara vermeksizin sürdürüyoruz. Sponsor olmayı kabul eden firmalara şimdiden teşekkür ediyor ve Takım Tanıtım & Sponsorluk Dosyamızı kendileri ile paylaşmayı büyük bir heyecanla bekliyoruz.

 

9.     Vizyoner Genç takipçilerine ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?

Türkiye’nin yarınlarını inşa edecek mühendis adayları olarak Vizyoner Genç takipçilerine vereceğimiz en iyi tavsiye; çalışırken ve üretirken bir an olsun pes etmemeleri olacaktır.

 

 

Sosyal Medya Hesaplarımız:

İnstagram: @ieeeiuc, @ieeeiuctekniktakimlar

Mail Adresi: atlasuavteam@gmail.com

İletişim:

Mehmet Semih Rüzgar – ATLAS İHA Takımı Kaptanı

m.semihruzgar@gmail.com