HİDRO-TEKNİK Takımı Sponsor Arıyor!
1) Takımınızı tanıtır mısınız? (Takımınız kaç kişiden oluşuyor, sizi bir araya getiren şey nedir? vs.)
Bu projenin amacı, Konya Teknik Üniversitesi bünyesinde hidromobil alanında araç yapımı/geliştirilmesidir. Bu amaca yönelik olarak Konya Teknik Üniversite’si Metalurji ve Malzeme, Makine, Bilgisayar, Elektrik Elektronik, Kimya Mühendisliği öğrencileri arasında HİDRO-TEKNİK isminde bir takım kurulmuştur. Bu takım kendisine misyon olarak hidromobil tasarlanması, geliştirilmesi ve TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle TEKNOFEST ve ardından da İngiltere’de düzenlenen Shell ECO-MARAHTON yarışmalarına katılarak Konya şehrini ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeyi benimsemiştir. Takımımız elektrikli araçlar üzerine 2 tane kitap yayınlamıştır.
Konya Teknik Üniversitesi HİDRO-TEKNİK ekibi olarak hidrojen enerjisi ile çalışan çevreci, doğayı kirletmeyen, fosil yakıt kullanmayan hidromobil araçların varlığından haberdarız. Bizim amacımız bu aracın geliştirilerek daha verimli hale getirilmesini sağlamaktır. 20 kişiden oluşan takımımızla tasarlamış olduğumuz aracımızın günümüz şartlarına uyum sağlaması konusunda çalışmalar yürütmekteyiz. Takımımızın sürdürülebilirliği için alt yapı oluşturmak amaçlı okulumuza yeni gelen 1. ve 2. sınıf öğrencilerinden takım arkadaşları alarak bizden sonra ki nesillere de aktarılmasını istiyoruz.
2) Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir?
Misyonumuz; Konya Teknik Üniversitesi HİDRO-TEKNİK Takımı olarak amacımız daha temiz bir dünya için çalışmakla birlikte üniversitemizin dinamik, gelişimci, yenilikçi, teknolojik ve takım ruhunu destekleyici ruhunu yansıtmaktır. Ayrıca hem üniversitemizi hem de Konya’mızı ülke ve dünya çapında teknolojik yaklaşımlarla güçlü bir şekilde temsil etmektir.
Vizyonumuz; Sürekli gelişen dünyada Türkiye sanayisini bir adım daha ileri taşımak, fosil yakıtlara en önemli alternatiflerden birisi olan hidrojen enerjisinin kullanım alanlarını artırmak ve geliştirmektir.
3) Çalışmalarınız sırasında nasıl motive oldunuz?
HİDRO-TEKNİK Takımı olarak; başarılı Türk mühendisleri olmak için çabalıyoruz. Türk mühendislerinin neler başarabildiğini sadece Türkiye’de değil bütün dünyada göstermek istiyoruz. Bu yüzden Shell eco-marathon yarışlarında bir derece elde etmeden asla dönmeyeceğimiz konusunda kendimize söz vererek bu yola çıktık. Motivasyonumuz tamamen Türk mühendisini en iyi şekilde tanıtmak doğrultusundadır.
4) Projenizin yapım süreçleri ve testleri hakkında birisinden/birilerinden destek aldınız mı? Size kim/kimler mentorluk yaptı?
HİDRO-TEKNİK Takımı yeni ekip arkadaşlarımıza kapılarını her zaman açmıştır. Bu doğrultuda beyin fırtınası yoluyla bir çok başarılara imza atmıştır. Aracımızın Konya Teknik Üniversitesi bünyesinde en ufak bir parçasının bile takımımız öğrencileri tarafından üretilmesi, %100 yerli ve milli olması konusunda çalışmalar yürütülmüştür ve yürütülmeye devam etmektedir. Bu doğrultuda mühendislik alanında ki deneyimli hocalarımızdan destek alınmaktadır.
5) Ne tür zorluklarla karşılaştınız ve nasıl üstesinden geldiniz?
Yaklaşık bir yıldır devam eden pandemi sürecinde farklı şehirlerde yaşayan ekip arkadaşlarımızla birlikte yüz yüze atölye çalışmaları konusunda ciddi anlamda zorluklar yaşadık ve çevrimiçi toplantılar ile bu zorluğu da aşmış olduk. İnanıyoruz ki başarının önünde hiçbir engel duramaz.
6) Hangi Ulusal/Uluslararası yarışmalara katıldınız?
HİDRO-TEKNİK Takımı 27 şubat 2020 tarihinde kurulmuş bir takımdır. Tam pandemi döneminin içerisinde kurulmamızdan ötürü herhangi bir yarışmada yer alamadık. Bu bir yıllık süreçte araştırma için kendimize fazlasıyla zaman ayırdık. 2021 Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına çok bilgili bir şekilde katılacağımıza ve başarılara imza atacağımıza eminiz.
7) Başka projeleriniz de var mı?
Katılacağımız ve üzerine sponsor aradığımız 2021 Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları hidromobil kategorisinde ki projemizin ki geliştirme aşaması devam etmektedir. Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışına ikinci bir araçla yani elektrikli araç kategorisinde de katılmak için çalışmalarımız devam etmektedir.
8) Neden sponsor arıyorsunuz?
2021 yılında katılmayı planladığımız yarışmalarda ihtiyaç duyduğumuz malzemelerin temini konusunda ayni veya nakdi olarak sponsorluk talebinde bulunuyoruz. Bize sponsor olacak firmaların marka imajını güçlendirebileceğimizi düşünüyoruz. Bu bağlamda yapacakları sponsorluğa göre aracımızın üzerinde veya tişörtlerimiz üzerinde markalarına yer vermek çok isteriz. Öğrencilere vereceğiniz destek ile Türk mühendis, teknisyen adaylarının ve destekçilerinin bu işi başarabileceğini tüm dünyaya gösterebilirsiniz.
9) Vizyoner Genç takipçilerine ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?
Atatürk’ün Türk mühendislerinin alnında cumhuriyetin istikbalini aydınlatan ışık parıldar ilkesini benimseyerek bu yola ışık tutacak bütün mühendislere, teknikerlere ve teknisyenlere hayallerinden asla vazgeçmemeleri gerektiğini düşünüyoruz.
İletişim Bilgileri:
Takım Lideri: Ertuğ AKBAYIR ertugakbayir@hidrotechnic.com
Mekanik Ekip Lideri: Enes COŞAR enescosar13044@gmail.com
Takım Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Hakan TERZİOĞLU hterzioglu@ktun.edu.tr
Takımın Sosyal Medya Platformları:
Instagram: https://www.instagram.com/hidroteknikk/
Twitter: https://twitter.com/hidroteknikk
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/hidro-teknik
Web: https://www.hidrotechnic.com/
Yayınları: https://iksadyayinevi.com/home/elektrikli-araclara-genel-bakis-1/
https://iksadyayinevi.com/home/elektrikli-araclara-genel-bakis-2/