Istinye Quantum Dynamics Kulübü Sponsor Arıyor!
1. Takımınızı tanıtır mısınız? (Takımınız kaç kişiden oluşuyor, sizi bir araya getiren şey nedir? vs.)
Istinye Quantum Dynamics Kulübü, 2020 yılında mekatronik sistemleri disiplinlerarası çalışmalarla zenginleştirerek üreten ve bu konuda alanının en iyisi olmak hedefiyle kurulan öğrenci kulübüdür. Kurulduğumuz dönemde ilk defa manuel insansız hava aracımızın tasarlanıp üretilmesiyle beraber geçen 2 yıllık süre boyunca her yıl yeni ve farklı projelerle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Kulübümüz dünyaya ve en önemlisi ülkemize faydalı teknolojiler üretmek isteyen bireylerin bir araya gelmesiyle kurulmuş ve yeni üyeleriyle beraber gelişmektedir. Bu bağlamda Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültesi ağırlıklı olmak üzere çeşitli fakültelerden üyeleriyle disiplinlerarası çalışmaları ön planda tutarak projelerimizi sürdürmekteyiz. 2 adet İHA Takımı, 1 adet Robotik Takımı, 1 adet Girişimcilik Takımı bulunmakta ve bu takımlarımızda toplam 65 üyemiz aktif rol almaktadır.
2. Takımınızın vizyonu ve misyonu nedir?
Vizyon: Quantum Dynamics Kulübünü, bünyesinde aynı amaca sahip üyeleriyle birlikte uluslararası teknoloji transferi yapan bir şirket haline getirmek.
Misyon: Robotik ve Mekatronik sistemleri verimli şekilde kullanarak en güçlü teknolojiyi üreten öğrenci kulübü olmak.
3. Çalışmalarınız sırasında nasıl motive oldunuz?
Aynı idealler için bir araya gelmiş olmamız bizi en çok motive eden durumlardan biriydi. Türlü zorluklarla karşılaşmış dahi olsak ortak ideallerimizin peşinden gitme arzumuz bizi her zaman ileriye taşımıştır. Ayrıca ekip olarak her zaman bilginin yayıldıkça verimli hale geldiğine inandığımız için içimizdeki öğrenme aşkını bizler de başkalarına öğreterek canlı tuttuk. Bu durumun bizi bireysel anlamda da ayrıca motive ettiğini düşünüyoruz.
4. Projenizin yapım süreçleri ve testleri hakkında birisinden/birilerinden destek aldınız mı? Size kim/kimler mentorluk yaptı?
Üniversitemizdeki araştırma görevlisi Şükrü AYYILDIZ’dan projemizin süreçleri hakkında destek almaktayız.
5. Ne tür zorluklarla karşılaştınız ve nasıl üstesinden geldiniz?
2021 yılında faaliyete geçtiğimizde takım üyelerinin hem konuyla alakalı geçmişlerinin olmaması hem de takımın 2. sınıftaki insanlardan oluşmuş olması ve çevremizde destek alabileceğimiz birilerinin olmamasından dolayı gelişim süreci boyunca hiç hakim olmadığımız konulara, üst sınıf derslerine çalışmak zorunda kaldık. Bu süreç boyunca daima literatürden yaptığımız taramalarla kendi alanlarımızda durmaksızın gelişmeye çalıştık. Bununla beraber maddi konularda da birçok zorlukla karşılaşmaktayız ve bu durumu kendi öğrenci harçlıklarımızla tolere etmeye çalışıyoruz. Ayrıca yaşadığımız tüm bu zorluklarla beraber bu yola ilk çıktığımızda önümüze çıkan insanlar oldu, biz bu insanlara projeye olan inancımızla cevap vererek projelerimizi bu noktaya getirdik, getirmeye de devam edeceğiz.
6. Hangi Ulusal/Uluslararası yarışmalara katıldınız?
Kurulduğumuz sene içinde 2021 TEKNOFEST Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmasına katılım sağlandı ve final aşamasına kadar gelindi.
7. Başka projeleriniz de var mı?
Kulübümüz altında 4 ayrı proje takımıyla ülkemize yeni teknolojiler katabilmek için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bunlar:
2022 TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları Yarışmasına ve SUAS İnsansız Hava Aracı Yarışmasına hazırlanan GÖKÇEN İHA Takımı
2022 TEKNOFEST Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmasına hazırlanan GÖKÇEN Döner Kanat İHA Takımı 2022 TEKNOFEST Robotik Yarışmasına ve diğer ulusal yarışmalara hazırlanan Quantum Robotics Takımımız (İçerisinde yer alan takımlarımız: Endüstriyel Robotik Kol Takımı, Hızlı Çizgi İzleyen Takımı ve Sumo Robot Takımı)
Ürettiğimiz teknolojilerle gelecekte şirket haline gelmek amacıyla çalışmalarımıza devam ettiğimiz Quady-UP Girişimcilik Takımımız
8. Neden sponsor arıyorsunuz?
Ülkemiz için yerli teknolojileri üretmek, daha geniş kitlelere duyurmak ve projelerimizin limitlerini daha da zorlamak için maddi desteğe ihtiyacımız var. Ayrıca takımımızın katılmış olduğu ve final aşamasına kadar gelinen 2021 TEKNOFEST Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışmasında maddi yetersizliklerden dolayı bazı teknik aksaklıklar yaşadık. Ve bu bağlamda teknolojiyi üretmek için önümüzde bize engel olan maddi olumsuzlukların sponsorluk ile bizim için engel olmasını bir daha istemediğimiz için sponsor aramaktayız.
9. Vizyoner Genç takipçilerine ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz?
Vizyoner Genç takipçilerine şartlar ne olursa olsun önlerine çıkan engeller karşısında pes etmemelerini, merak duygularını hiçbir zaman kaybetmemelerini ve daima kendilerini geliştirmelerini tavsiye ederiz. Ve ayrıca bizim de kendi içimizde durmadan tekrarladığımız “Yapabileceklerinin sınırı yok!” mottomuzu da onlara armağan etmek istiyoruz.
İletişim Adreslerimiz
Mail: isuquadyinfo@gmail.com
Instagram: @isuquantumdynamics
LinkedIn: istinye-quantum-dynamics-club