Mühendislik Becerilerini Geliştirmek İsteyenler İçin 4 Online Eğitim

Mühendislik Becerilerini Geliştirmek İsteyenler İçin 4 Online Eğitim

 

Profesyonel yaşantınızla ilgili bir eğitim almak, yeni bir dil öğrenmek ya da iletişim becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız artık şehrinizde gidebileceğiniz eğitim programlarını, kurslarını ya da sertifika programlarını aramanıza çok da gerek kalmadı. Büyük şehirlerde yaşamanın getirdiği maddi imkansızlıklar ve sahip olunan kısıtlı zaman ile birlikte küçük şehirlerde yaşamanın getirdiği, istediğiniz eğitime hemen ulaşamamak artık çevrimiçi eğitimlerle bertaraf ediliyor. 

Bir Türk girişimi olan Udemy, çevrimiçi eğitim veren en önemli otoritelerden biri haline geldi. Biz de mühendislik becerilerini geliştirmek isteyenler için faydalanabilecekleri 4 eğitimi sıraladık. Keyifli okumalar!

1) CREO 4

Mühendislik yazılımları içerisindeki amiral programlardan biri olan, üç boyutlu olarak bilgisayar destekli tasarım, imalat ve mühendislik çalışmaları için kullanılan CREO Parametric programı; parçaların tasarımında, modellemede, analiz ve simülasyonda, mobil gövde tasarımlarını oluşturmakta kullanılmakta. Bu program özellikle otomotiv sektöründe ve üretim tesislerinde ürünlerin tasarlanması ve geliştirilmesi alanında kullanılmaktadır. 

Türkiye’deki endüstri firmaları tarafından adaylarda aranan birkaç bilgisayar destekli mühendislik programından biri olan CREO’nun bilinmesi, adayların iş bulma süreçlerinde oldukça faydalı olacaktır.

2) ETABS

ETABS programının bilinmesi, binaların yapısal analiz ve tasarımları için gerekli olan yazılım konusunda özellikle endüstri mühendislerine oldukça yardımcı olacaktır. Modellerin oluşturulması, sezgisel çizim komutları, hızlı zemin ve yükseklik çerçevelerinin oluşturulması bakımından işinize yarayacak bu eğitim, kariyerinizi inşa ederken en büyük destekçilerinizden olacaktır. 

3) 0’dan 100’e Uçak Mühendisliği

Uçak mühendisliği alanından sizi en temel seviyeden itibaren bilgilendirecek olan bu kurs, uçağın kalkışından inişine, uçuşun her aşamasında neler olduğuna dair bilgi sunuyor.

Özellikle Uçak Mühendisleri tarafından yoğun ilgi gören bu ders, aynı zamanda mühendislik ile fiziğin gerçek hayattaki uygulamalarını görmek veanlamak isteyen öğrenciler için çok uygun. 

4) Deep Learning ve Python: A'dan Z'ye Derin Öğrenme

A’dan Z’ye derin öğrenme dersi olarak geçen ve birkaç aşamadan oluşan bu kurs, yapay zekâ alanında en baştan en sona kadar yazılımsal anlamda her türlü bilgi aktarımını gerçekleştiriyor. Kurs, derin öğrenme konusunda uzmanlaşmak isteyenler, kariyerini bu alanda yapmak isteyenler, derin öğrenmeyi iş hayatında uygulamak isteyenler ve genel olarak derin öğrenme ile Python hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için oldukça uygun.

Kodlama, teori ve mantıksal olarak yapay zekanın temelini atmanızı sağlayacak olan eğitim sonunda, özgeçmişinize gönül rahatlığıyla derin öğrenme ile ilgili aldığınız eğitimi ve kursta yaptığınız projeleri yazabileceksiniz.